Afbeelding
Foto: Iman Fase

Cor de Kaasboer: ‘Ook jongeren weten steeds vaker de weg naar de weekmarkt te vinden’

Door: Vera de Geus Algemeen

Cor Donselaar, beter bekend als Cor de Kaasboer, staat al 23 jaar op de weekmarkt. Ook op het eiland Tholen is hij op diverse markten te vinden. Hij merkt dat de populariteit van de weekmarkt steeds groter wordt: “Ook jongeren weten steeds vaker de weg naar de weekmarkt te vinden.”

Hij besloot destijds geen winkel te openen, maar koos bewust voor de markt. “Ik had liever een standplaats dan een winkel. Daarmee zit je altijd op dezelfde plaats en ik wil graag meerdere plaatsen van kaas voorzien. Daarnaast vind ik het vooral heel leuk om iedere dag en soms twee keer per dag elders te staan. Iedere dorp heeft zo zijn eigen cultuur en de inwoners hun eigen mentaliteit. Mooi om te zien”, zo zegt Cor die met veel vaste klanten ene fijne band heeft opgebouwd. 

“Ik toon graag interesse in de mensen, dat maakt het leuk. Nadelen van de markt? Die zijn er eigenlijk niet, vind ik. Behalve dat het bij guur weer wat minder prettig is.” Cor merkt dat de markt zeker in coronatijd populairder is. “Mensen vinden het veiliger om in de buitenlucht hun boodschappen te doen dan in de super waar het soms erg druk kan zijn, ze vinden het momenteel ook niet zo vervelend om even te wachten, eventueel in de regen. Ze zijn minder geneigd om om die reden naar de supermarkt te gaan. Het bewaren van afstand aan mijn kraam gaat uitstekend. Tussen mij en de klanten gaat dan dankzij de vitrine vanzelf, maar ook onderling houdt men gelukkig goed afstand.” Zo verkoopt Cor heel wat kilo’s kaas met de jong belegen als topseller. “Overigens ook mijn eigen favoriet, een topper.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief