Frank Hommel
Frank Hommel Foto: Peter J.E.Roek

Wethouder Hommel: ‘Vooral op de dorpen waar geen totaalaanbod aan winkels zijn is het mooi dat er wekelijks een markt is’

Door: Vera de Geus Algemeen

In vrijwel iedere kern van het eiland Tholen wordt er wekelijks een markt gehouden. Wethouder Frank Hommel is blij met de weekmarkten en doet daar zelf ook graag boodschappen. “Vooral op de dorpen waar geen totaalaanbod aan winkels zijn is het mooi dat er wekelijks een markt is”, zegt hij.

“De weekmarkt is wat mij betreft dus een mooie aanvulling op het winkelaanbod. Ook geeft een markt in mijn ogen sfeer in een kern”, zo vertelt wethouder Frank Hommel desgevraagd. “De weekmarkten op het eiland voorzien absoluut in een behoefte, zeker bij de oudere generatie. Vooral op de dorpen waar geen totaalaanbod aan winkels zijn is het, zeker ook voor de senioren, mooi dat er wekelijks een markt is.”

Hommel geeft aan dat de gemeente Tholen marktkooplieden geen helpende hand hoefde te bieden. “Ook op weekmarkten geldt de 1,5 meter regel ten opzichte van elkaar. De weekmarkten worden in de reguliere controles door de boa’s meegenomen. Wij hebben het idee dat voedingsmiddelenwinkels, streekproductenwinkels en weekmarkten juist een toename van omzet hebben gehad. Kwijtschelding lijkt dan ook niet aan de orde. Indien nodig kan op basis van maatwerk wel uitstel van de betaling van marktgelden worden verleend.” 

De wethouder gaat zelf ook regelmatig naar een weekmarkt: “Wij gaan naar de weekmarkt voor het kopen van brood of kipproducten zoals salade, nasi, etcetera. En natuurlijk hoort daar ook gezellig het ‘praatje op de straat’ bij.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief