Afbeelding

Digitale ondersteuning voor Thoolse mantelzorgers

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - Door de beperkingen die de coronamaatregelen met zich meebrengen, ligt het ondersteuningsprogramma van Steunpunt Mantelzorg nagenoeg stil. Het Steunpunt Mantelzorg biedt daarom vanaf 1 december digitale ondersteuning.

Vanaf 1 december kunnen mantelzorgers in de gemeente Tholen gebruik maken van een gratis digitaal aanbod. Via het digitale platform Buddie krijgen ze toegang tot praktische cursussen en handige informatie. Mantelzorgers die geregistreerd zijn bij de gemeente Tholen krijgen toegang tot deze pagina. Registreren kan via onze website. 

Moeder aan de lijn

Op donderdag 3 december organiseren de gezamenlijke steunpunten in Zeeland een online ontmoeting voor de mantelzorgers. Iedereen die voor een ander zorgt kan aansluiten. Onder leiding van Eric Corton (bekend van televisie en de voorstelling Ma) kunnen de deelnemers, aan de hand van fragmenten uit de documentaire Moeder aan de lijn, met elkaar in gesprek over wat het betekent om voor iemand te zorgen. Aanmelden voor de online meet-up kan via de website www.moederaandelijn.nl/zeeland.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief