Afbeelding
Foto: Pixabay

Tegenvallende resultaten bij aanleg breedband

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Er zijn te weinig aanmeldingen binnengekomen om een breedbandnetwerk aan te leggen voor de gehele gemeente Tholen. Dat laat Harm van den Dikkenberg namens Skylinq weten.

In eerste instantie zouden er op verschillende locaties antennes worden geplaatst om de gehele gemeente Tholen te kunnen voorzien van een goed breedbandnetwerk. "Wij gingen uit van 170 aanmeldingen en dat hangt samen met de investeringen die gedaan moesten worden voor deze antennes", vertelt Van den Dikkenberg. Maar, er hebben slechts 54 mensen hun handtekening gezet. "We hebben daarom besloten om de mast in Stavenisse niet te bouwen. Dat scheelt enorm in de investering en er zijn slechts twee aanmeldingen gekomen vanuit die hoek." Ook de antennes op de windmolens in Sint-Philipsland zijn geannuleerd omdat daar maar 4 aanmeldingen zijn binnengekomen. "Dat scheelt veel in de kosten."

Het bedrijf gaat wel verder met de bestaande punten op de watertoren in Scherpenisse en er wordt hard gewerkt aan het realiseren van antennes op de kerktoren in Tholen. "Daar zijn we druk mee bezig en ik hoop dat in augustus gereed te hebben", aldus Van den Dikkenberg. Deelnemers aan het breedbandnetwerk kunnen nog tot 1 augustus 2019 aanspraak maken op een subsidie van 200 euro. Er is subsidie voor 321 aansluitingen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief