De kinderen kunnen vijf dagen lang sporten, maar er is ook tijd voor het geloof FOTO REMKO VERMUNT
De kinderen kunnen vijf dagen lang sporten, maar er is ook tijd voor het geloof FOTO REMKO VERMUNT Foto: Remko Vermunt

Athletes in Action brengt sport en geloof samen

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Een team van jonge mensen staat van 23 tot en met 27 juli weer klaar voor de dertiende editie van Athletes in Action. Bij de Oesterputten in Tholen kunnen kinderen, tieners en jongvolwassenen zich een week lang uitleven met onder andere voetbal, volleybal en trefbal. Natuurlijk is er naast de sport- en spelactiviteiten ook voldoende tijd en ruimte voor het geloof.

Athletes in Action (AIA) komt normaal gesproken in de eerste week van de zomervakantie naar Tholen, maar dit jaar is gekozen voor de derde vakantieweek. "AIA wordt door heel Nederland gehouden en vanwege de verschillende zomervakanties kon de toerustingsweek pas in de tweede week van onze vakantie worden gehouden", legt Willem Hoogenraad uit. "Dit is een belangrijke week waarin de leiding handvatten krijgt voor wat betreft veiligheid, maar ook voor het overbrengen van het geloof. Daarom moesten we het wel verplaatsen."

Formule

Verder is aan de formule weinig veranderd. "Athletes in Action is een interkerkelijk initiatief dat door Thoolse kerken is opgezet om jongeren die niet op vakantie gaan, toch iets leuks aan te bieden", aldus Hoogenraad. "Natuurlijk zijn alle kinderen welkom, ook die wel op vakantie gaan. Een week lang kunnen ze bij ons sporten, maar deze week heeft ook een evangelisch karakter." Kinderen van zes tot en met twaalf jaar kunnen van maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur terecht bij de Oesterputten. Jongeren van 12 jaar en ouder kunnen van 19.00 tot 21.00 uur aan de bak. "Op vrijdag eindigen we gezamenlijk met een grote barbecue."

Geloof

De rest van de week houden de kinderen, tieners en jongvolwassenen zich bezig met onder andere voetbal, volleybal en trefbal. "Tussen de activiteiten door komt het christelijk geloof op diverse manieren aan bod." Het Bijbelse thema van dit jaar is 'David'. "Het is aan de leiding om daar op een leuke, interactieve manier mee om te gaan. Dat kan zijn in de vorm van een toneelstukje, maar ook in de vorm van een persoonlijke getuigenis", vertelt Willem Hoogenraad. De bedoeling is dat de kinderen in vijf dagen op een luchtige wijze kennismaken met dit thema. "Op Tholen zijn er natuurlijk al veel kinderen die dit van huis uit meekrijgen, maar het kan ook een stukje verdieping brengen." In kleine groepjes worden de activiteiten nabesproken met de leiders.

Welkom

"Dit jaar bestaat de leiding uit negen personen tussen de zestien en 25 jaar oud", vertelt Hoogenraad. "Veel van hen hebben zelf ook meegedaan aan Athletes in Action, maar zijn nu oud genoeg om de kinderen te begeleiden." In de middag kunnen de leiders zo'n honderd kinderen verwachten en in de avonden is dat iets minder. "We gaan uit van ongeveer zeventig tot negentig jongeren, maar iedereen is welkom en je kan gewoon aanhaken."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief