De kinderen luisterden aandacht naar het poppenspel
De kinderen luisterden aandacht naar het poppenspel

Volop activiteiten voor thuisblijvers

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Van een paardenochtend tot snorkelen en van longboarden tot paintballen. Jongerenwerk Tholen houdt in de zomervakantie tal van activiteiten voor jongeren, zodat ook de thuisblijvers zich niet hoeven te vervelen. Iedere woensdag worden daarom de Summergames gehouden en op donderdag de Zomerspelen.

Vanaf woensdag 18 juli houdt Jongerenwerk Tholen iedere woensdag tot en met 15 augustus een leuke activiteit voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar onder de naam Summergames 2018. Voor slechts twee euro per persoon per activiteit kunnen de jongeren al deelnemen. Dat begint met een potje lasergamen van 13.00 tot 16.00 uur in het dorpsbos aan de Gankelweg in Oud-Vossemeer.

Activiteiten

Woensdag 25 juli wordt van 13.00 tot 17.00 uur een Shoot Out gehouden op de Schaatsbaan in Sint-Annaland. "Shoot-out ofwel 'archery tag' is het beste te omschrijven als een kruising tussen trefbal en paintball met pijl en boog." Op woensdag 1 augustus wordt om dezelfde tijd een clinic Logboarding gegeven op het parkeerterrein bij De Zeester in Scherpenisse. "Deelnemers hoeven geen ervaring te hebben. Voor longboards, inclusief bescherming wordt gezorgd." Eén week later worden bij de haven van Stavenisse de Watergames gehouden en op woensdag 15 augustus kan je bij Waterrijk Oesterdam paintballen en kanoën. Het mooie aan deze activiteiten is de samenwerking met jongeren uit verschillende plaatsen die de promotie en op- en afbouw van het evenement organiseren.

Zomerspelen

Voor de jongere jeugd tot twaalf jaar worden de zogenaamde Zomerspelen georganiseerd in de gemeente Tholen. Iedere donderdag en één keer op vrijdag vinden activiteiten plaats, verspreid over de hele gemeente. Dat begon afgelopen donderdag met een Poppenkast en Goochelshow in Speeltuin de Vossetuin in Oud-Vossemeer. Donderdag 19 juli wordt van 10.00 tot 13.00 uur een paardenochtend gehouden bij Pluktuin Akkerlust in Tholen en een week later op vrijdag wordt een snorkeldag gehouden met ook de Watergames bij de Oesterdam. Donderdag 2 augustus wordt een viswedstrijd gehouden bij De Veste in Tholen en de laatste activiteit is donderdag 9 augustus. Dan wordt in samenwerking met Karin den Ouden 'survival je fit' georganiseerd. Deze activiteit is voor kinderen van ongeveer zes t/m twaalf jaar en vindt plaats bij Brasserie De Deu-braek aan de Nieuwlandseweg in Sint-Annaland. Tijdens deze activiteit gaan deelnemers uitdagende spellen met obstakels doen.

Aanmelden

Alle informatie over de Summergames en de Zomerspelen is ook te vinden op www.joth.nu. Via de website kan je je ook aanmelden, want vol = vol. Aanmelden kan ook via WhatsApp bij Jongerenwerker Ties: 06-51705887.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief