Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Rode Kruis aanwezig in pop-upstore Zeeland Veilig

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Op zaterdag 21 juli is het Rode Kruis in de pop-upstore in Tholen aanwezig. Twee personen van de afdeling Tholen - Reimerswaal laten zien wat het Rode Kruis zoal doet.

Ook laten ze zien hoe een AED wordt ingezet bij een reanimatie. Voor volwassenen is er de mogelijkheid om wat basisvaardigheden reanimatie te oefenen. Ook aan de kinderen is gedacht met een verrassende activiteit. Verder is er aandacht voor de EHBO-opleiding en is informatiemateriaal aanwezig.

In de Zeeland Veilig Pop-up Store zie je verder wat je kunt doen om o.a. brand te voorkomen, hoe je je huis veilig kunt maken en wat je moet doen als er toch iets misgaat. Tijdens je bezoek kan je gericht vragen stellen aan een van de aanwezige brandweermedewerkers. Daarnaast kun je als bezoeker allerlei informatieve filmpjes bekijken en worden er foto's en voorwerpen uit onder andere brandonderzoeken getoond.

De Zeeland Veilig pop-upstore is op zaterdag geopend van 10.00 – 16.00 uur, het Rode Kruis is vanaf 13.00 uur aanwezig. Zaterdag 21 juli is de laatste dag dat de pop-upstore in Tholen open is. Meer informatie op de website ZeelandVeilig.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief