Afbeelding
Foto: Josien Mathlener

Speeltuin Buutvrij toegelaten tot Regeling gratis VOG

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - De jongste speeltuinvereniging op Tholen, Buutvrij, is door het ministerie van Veiligheid en Justitie toegelaten tot de Regeling gratis VOG. ‘Een belangrijke stap voor onze vereniging’, stelt voorzitter Ruud Muijt.

Samen met de bestuursleden van onze vereniging is er een beleid ontwikkeld hoe we als speeltuinvereniging omgaan met risico’s rond (seksueel) overschrijdend gedrag. De vrijwilligers van de speeltuinvereniging werken straks met onder andere kinderen en jonge mensen, maar vrijwel zeker ook met mensen met een beperking. De speeltuinvereniging en Sjaloomzorg hebben namelijk de intentie uitgesproken met elkaar samen te werken en gezamenlijk invulling te geven aan de exploitatie en onderhoud van de speeltuin.

Veilige speelomgeving
“Door de toelating tot de regeling kunnen we voor alle vrijwilligers een VOG verklaring aanvragen, zonder dat daarvoor kosten hoeven te worden gemaakt. Dit zorgt voor een hoge mate van zekerheid dat de kinderen uit Tholen straks veilig kunnen spelen. Een veilige omgeving vinden we belangrijk, we hechten daar veel waarde aan!” stellen de bestuursleden van Buutvrij. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief