Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Tweehonderd kinderen genieten van Jeugdland

Door: Remko Vermunt Algemeen

SINT-MAARTENSDIJK - Wie afgelopen week aan kwam lopen bij het terrein van de firma Weggemans in Sint-Maartensdijk hoorde al van verre het geluid van getimmer en gezaag. Voor de zevende keer is Jeugdland Speelmeerdaagse neergestreken op het terrein en dat bevalt de organisatie prima.

In totaal hebben dit jaar 210 kinderen zich aangemeld voor de speelmeerdaagse en iedere dag komen er zo'n 175 kinderen op af. "We beginnen altijd met twee dagen timmeren", vertelt Cees van der Wielen namens de organisatie. Op woensdag zijn de kinderen dan ook fanatiek van start gegaan. Gewapend met een hamer, spijkers en heel veel hout gingen ze aan de slag om de mooiste kunstwerken te realiseren. Op donderdag krijgen de kinderen eveneens de kans om zich volledig uit te leven op het hout. "Maar we merken dat het getimmer na twee dagen altijd een beetje afneemt."

Mountainbiken

En dat is ook te zien. Terwijl sommige kinderen nog druk in de weer zijn met hout, zitten anderen even bij te komen op hun eigen fort, knutselwerk of gewoon op de grond. "Daarom proberen we ieder jaar ook iets bijzonders te organiseren op de tweede dag als een soort van afwisseling." Dit jaar is dat een mountainbikeclinic waarbij de kinderen een parcours moeten afleggen. "Vanavond wordt er nog een schans gebouwd en dan komen een paar van die durfals een demonstratie geven."

Afgelast

Op vrijdag trekken de kinderen massaal naar zwembad Haestinge en 's avonds is er nog een vossenjacht in het dorp. Het weer zit de kinderen in ieder geval mee. "Dit is heerlijk weer om te timmeren. Als het zo warm was geweest als veertien dagen geleden, dan hadden we het waarschijnlijk afgelast", stelt Van der Wielen. "We zijn heel blij met dit terrein van Weggemans, maar het is wel asfalt. Dat zou zo warm zijn, dan was het niet te doen geweest."

Jeugdland Speelmeerdaagse wordt jaarlijks georganiseerd door Evenementen Comité Smalstad, de dorpstafel, Zwembad Haestinge en de Zondagsschool De Zaaier.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief