fietsen-fietspad-waterschap
fietsen-fietspad-waterschap

Zoektocht naar goede ideeën voor fietsnetwerk Tholen

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Ruud Muijt, beheerder van het fietsknooppuntennetwerk op Tholen, is op zoek naar goede ideeën om het fietsnetwerk aan te passen of verder uit te breiden.

Het fietsknooppuntensysteem op Tholen heeft een vijfsterrenwaardering. "Daar zijn we trots op", zegt de nieuwe beheerder Ruud Muijt. "De recreanten en inwoners van Tholen moeten kunnen rekenen op de uitstekende kwaliteit van de fietsroutes. De 5-sterren, het hoogst haalbare niveau voor een fietsregio, hebben we verdiend en dat willen we zo houden!"

Vanaf 2015 is er dan ook veel aandacht besteed aan verdere optimalisatie van het knooppuntensysteem. Provincie Zeeland en Routebureau Zeeland hebben afspraken gemaakt met wegbeheerders om de kwaliteit van het wegdek goed op orde te houden. De werkzaamheden van de beheerder bestaan uit controle van de bebording tijdens de halfjaarlijkse onderhoudsrondes, het vervangen van bebording en het adviseren van Routebureau Zeeland over aanpassingen in het knooppuntensysteem.

Met de toevoeging van buitendijkse fietspaden zijn ook nieuwe routemogelijkheden gecreëerd die onder andere de kernen aandoen en mogelijkheden bieden om activiteiten te combineren. Toch kan het volgens Muijt nog beter. "Met elkaar kunnen we er voor zorgen dat er optimaal genoten kan worden van het moois van Tholen: rust en ruimte op de grens van land en water!"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief