Afbeelding
Foto: Frits Simons

Thoolse theologiestudent reist de hele wereld over

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN – De 27-jarige Rob van der Dussen heeft al in veel plaatsen gewoond en gestudeerd met als doel om mensen tot Jezus te brengen en hen op hun beurt weer anderen hetzelfde te laten doen. Kerken planten is zijn levensdoel en passie. Hij had 7 jaar geleden niet kunnen denken dat het zo zou gaan in zijn leven maar hij gaat waar God hem wil hebben.

DOOR FRITS SIMONS

Rob groeide op in Tholen en na het VMBO ging hij via het MBO naar Hogeschool de Driestar in Gouda om daar geschiedenis te studeren. Korte tijd gaf hij ook les in Middelburg maar in die tijd werd het christelijk geloof een springlevende realiteit voor hem en kreeg hij een verlangen om de naam van Christus overal bekend te maken.

Leuven
Bij zijn zoektocht naar een passende theologische opleiding kwam hij op een open dag in Leuven. De opleiding met het accent op Bijbelexegese en de vroege kerkgeschiedenis sprak hem zo aan dat hij besloot er te gaan studeren. Vooral de grote plaats die de stages innamen, zijn hem bij gebleven. Hij werd lid van de christelijke studentenvereniging Ichtus en deed mee met allerlei evangelisatie activiteiten. Regelmatig ging hij ook voor in diensten in Vlaanderen.

Malta
Via IFES ( International Fellowship Evangelical Students) ging hij in februari 2017 voor 10 weken naar Malta voor een stage van 10 weken: evangelisatie, discipelschap, evenementen organiseren voor studenten en studiegroepen. Rob: "De studenten waren erg relaxed en toonden veel belangstelling. Het was een mooie tijd."

Belfast
De Nederlands Hervormde Van der Dussen kreeg de smaak te pakken en na Malta wilde hij zich vooral bekwamen in de Engelse taal en tegelijk internationaal blijven werken. Belfast kwam op zijn weg en naast zijn studie werkte hij mee aan het Icafe waar regelmatig allerlei evenementen werden georganiseerd als gala's en daarna was dan altijd de gelegenheid om een korte Bijbelse inleiding of getuigenis te geven. Rob leefde in die tijd mee met een Baptistengemeente en kwam vooral in aanraking met Chinese studenten. Ook zij hadden grote belangstelling en Rob hoopt dat ook zij het evangelie verder uitdragen: "Dat is zo'n beetje mijn droom en passie om overal en vooral internationaal mensen in aanraking te brengen met de persoon van de Heere Jezus Christus. En wat is er dan mooier dat zij het zelf ook weer verder uitdragen net als in de vroege kerk van de eerste christenen."

Rotterdam en Rome
Op dit moment is Rob aan het afstuderen en heeft hij een bijbaan in Tholen. Maar zijn passie is er niet minder op geworden. Dit najaar gaat hij 1 dag per week in Rotterdam werken onder de vele internationale mensen die daar wonen om ook aan hen de blijde boodschap van Gods reddende hand in Christus te brengen. En tussen alle bedrijven door gaat hij ook nog een conferentie in Krakau bijwonen van de bekende Tim Keller. Thema: kerkplanting. Volgend jaar gaat hij naar Rome. Veel jongeren zijn daar helemaal afgeknapt op het rooms-katholieke geloof. Er is onder hen een jonge nieuwe enthousiaste gemeente ontstaan die in korte tijd van niets naar 150 mensen groeide. Dat wordt het nieuwe arbeidsterrein van Rob van der Dussen. Hij ziet er nu al naar uit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief