Afbeelding
Foto: Morguefile

Burendag Tholen bestaat uit Bingo en Speeltuinen

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - In heel Nederland komen op zaterdag 22 september buren bij elkaar tijdens de Nationale Burendag. Dit initiatief van Douwe Egberts en het Oranjefonds bestaat inmiddels al talloze jaren en vind steeds gretig aftrek in de Nederlandse samenleving en ook op Tholen staan er verschillende activiteiten op de planning.

Een lange tijd bleef het stil rondom de aanmeldingen voor Burendag vanuit de gemeente Tholen. Terwijl er door heel het land al ruim vijfduizend activiteiten waren aangemeld, was de gemeente Tholen één van de elf Nederlandse gemeenten waar geen activiteiten waren aangemeld. Toch is daar in de laatste weken nog verandering in gekomen.

Activiteiten

Onder andere Activiteiten Comité Poortvliet heeft de handschoen opgepakt en organiseert op deze dag een gezellige bingo voor kinderen en ouders. De bingo wordt gehouden in 't Ouwe Raed'uus. "Wij vragen een kleine bijdrage voor de aankoop van mooie prijzen. Voor volwassenen is de eigen bijdrage 2,50 euro en voor kinderen t/m 12 jaar bedraagt deze 1,00 euro." Er wordt begonnen met een bingo voor de jeugd (tot en met 11 jaar) waarbij er altijd een prijs te winnen valt. Rond 15.00 uur start de Bingo voor de volwassenen met mooie prijzen die men kan winnen tijdens drie rondes. Gedurende de bingo zijn koffie, thee en frisdrank gratis en de organisatie zorgt voor iets lekkers bij het drinken. Daarnaast staat er ook een activiteit op de planning bij speeltuin De Vossetuin in Oud-Vossemeer. Zij organiseren op Nationale Burendag een speciale Kinderburendag. Van 14.00 tot 17.00 uur kunnen zij terecht in de speeltuin waar ze zich heerlijk kunnen uitleven. Last but not least is de burenactiviteit in Tholen. Daar wordt van 10.00 tot 14.00 uur iedereen uitgenodigd aan de Vestetuin 10 om de speelplaats gezamenlijk op te fleuren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief