Afbeelding
Foto: Frank van Beek

Vijf dingen die je moet weten over het bezoek van de Koning en Koningin

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Koning Willem-Alexander en koningin Maxima bezoeken morgen de gemeente Tholen. Het streekbezoek van het koninklijk paar begint op Schouwen-Duiveland en daarna bezoekt het paar achtereenvolgens Sint Philipsland, Sint-Annaland en Tholen. Het paar wordt constant begeleid door burgemeester Ger van de Velde - de Wilde en Commissaris van de Koning: Han Polman. Wil je komen kijken? Dan moet je met een paar dingen rekening houden:

1. De koning en koningin worden omstreeks half één verwacht bij restaurant 't Veerhuis in Anna Jacobapolder. Rond half twee bij Zorgcentrum De Schutse in Sint-Annaland en rond half drie bij HEMI Winkelinrichting.

2. Wie een glimp van de Koning en Koningin op wil vangen kan alleen een kijkje nemen bij 't Veerhuis en bij de Schutse. De gemeente heeft hier speciale publieksvakken ingericht waar u kan kijken.

3. Om ervoor te zorgen dat de wegen autovrij blijven, wordt de doorgaande route afgesloten. In Anna Jacobapolder vanaf 12.00 uur, in Sint-Annaland vanaf 12.30 uur, in Tholen vanaf 13.20 uur. Deze wegafsluitingen worden later op de middag weer opgeheven. 

4. Wie komt kijken in Anna Jacobapolder of Sint-Annaland moet rekening houden met de aangewezen parkeerplaatsen. In Sint-Annaland kan je gebruik maken van de parkeerplaatsen op het Havenplateau, op het Havenplein, bij de sportvelden aan de Dorpsweg, bij Sport- en gemeenschapscentrum Wellevaete aan de Hoenderweg en bij de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Weststraat. Op de parkeerplaats bij de Bethelkerk aan de F.M. Boogaardweg mag op vertoon van een gehandicaptenparkeerkaart geparkeerd worden. Bij Anna Jacobapolder kunt u parkeren aan de Willemsweg, parallel aan de Rijksweg. Op de Rijksweg zelf is een wegsleepregeling van kracht.

5. Om het Koninklijk paar een warm welkom te geven, mag u de vlag uithangen op 16 oktober. De gemeente stelt dit zeer op prijs.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief