Afbeelding

Promotietour door Zeeland moet ambulanceverpleegkundigen werven

Door: Peter Houtepen Algemeen

Ambulanceorganisatie Witte Kruis houdt deze donderdag een heuse promotietour door onder andere de provincie Zeeland met als doel nieuwe ambulanceverpleegkundigen te werven. De tour heeft als titel 'Superhelden gezocht', waarbij ambulances en motoren vergezeld worden door diverse superhelden.

Witte Kruis is met circa 830 medewerkers en 157.000 ambulanceritten per jaar verdeeld over vijf regio's, waaronder Zeeland, de grootste Nederlandse speler in de ambulancezorg. De organisatie heeft op dit moment meer dan twintig vacatures open staan voor ambulanceverpleegkundige.

Website

Naast de roadtour wordt ook de website www.kombijdeambulance.nl gelanceerd. De ambulanceorganisatie wil met deze acties in gesprek komen met onder andere studenten van de opleiding Verpleegkunde (HBO-V) en Bachelor Medisch Hulpverlener (BMH). Ook wil de ambulanceorganisatie in het algemeen aandacht vragen voor het zeer grote personeelstekort op de ambulance.

Koffie

De promotietour start om 8.30 uur in Den Haag en eindigt in Vlissingen. Onderweg wordt gratis HELDENkoffie verstrekt aan studenten en geïnteresseerden met daarop hun eigen foto of een beeld van een van hun superhelden. Dit wordt gedaan met een van de allernieuwste innovaties: een heuse koffieprinter. Daarnaast is het mogelijk om het gesprek aan te gaan met medewerkers, foto's te maken met superhelden in een speciaal fotoframe en een kijkje te nemen in de ambulance.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief