Stefan Siwabessy, bandleider en gitarist bij Waylon, verzorgt de workshop Bandcoaching.
Stefan Siwabessy, bandleider en gitarist bij Waylon, verzorgt de workshop Bandcoaching. Foto: Laura Oldenbroek

Kunstbende Zeeland houdt twee workshopavonden

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - Kunstbende Zeeland houdt op vrijdag 8 en 15 februari gratis toegankelijke workshopavonden voor creatief talent tussen de twaalf en negentien jaar.

In totaal achttien verschillende workshops staan er op het programma voor de twee dagen. De eerste vindt plaats bij de bibliotheek in Middelburg en de tweede bij Toonbeeld in Terneuzen. 

Kennismaken

Zowel op 8 als 15 februari beginnen de workshops om 19.00 uur. Hiermee kunnen Zeeuwse jongeren vrijblijvend kennismaken met de Kunstbende. 'Alle workshops worden gegeven door professionele docenten of studenten aan een vakopleiding', laat de organisatie van de Kunstbende Zeeland weten. 'Ook als je (nog) niet meedoet aan de wedstrijd van Kunstbende, kun je je inschrijven voor de workshops.'

Muziek

Muzikanten kunnen een workshop Bandcoaching volgen van Stefan Siwabessy, bandleider en gitarist van zanger Waylon. Deze les gaat over alle ins en outs rond het spelen in een band. Technische kennis opdoen kan bij de workshop Podiumtechniek van Martijn Everts. Beide workshops worden aangeboden door Popaanzee. Dit is platform voor muzikanten in Zeeland. 
Zelf liedjes leren schrijven kan bij de workshop Songwriting van Femke Bun. Ook aan (beginnende) dj's wordt gedacht, met een workshop van dj Vindictiv.

Dans

Wie graag danst kan meedoen aan de workshop 'Hoe maak je een eigen choreografie'. Een student van MBO Dans Goes en docent Jesca Donken van Jes! Dance Center verzorgen deze les. Bij Dansflow van Martijn Weber verkennen de deelnemers hun lichaamstaal. Weber heeft gedanst bij De Stilte en Nationale Opera en Ballet.

Mode

Liefhebbers van mode kunnen terecht bij de workshop Van idee tot ontwerp, gegeven door de jonge ontwerpster Lara Zwaan. Een eigen tas ontwerpen kan in de workshop van Miranda Wille (Made by Mier).

Studenten van de opleiding schoonheidsspecialist van Scalda houden een workshop Visagie.

Cartoons

Volgens illustrator en ontwerper Ramon de Nennie kan iedereen cartoons leren tekenen. Hij verzorgt ook een workshop. Schrijvers komen aan hun trekken in de workshop Een goed verhaal van professioneel tekstschrijver Jos Rouw.

Actrice en model Sunna Neuféglise geeft de workshop 'Acteren voor de camera'. Josien de Graaf, artistiek leider van de Jeugdtheaterschool Zeeland en theatermaker Lars Senders gaan in op spelopbouw. Podiumpresentatie staat centraal bij de workshop van theatermaker, actrice en zangeres Wendy Hoogendijk. Docent Xander van Manen geeft de workshop Camera en Montage.

Nachtfotografie

Fotograaf Benjamin van der Spek, winnaar van de National Geographic & WNF Frans Lanting Award, verkent de mysterieuze kant van nachtfotografie in de straten van Middelburg in de workshop Straatfotografie.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie en inschrijven.


 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief