Afbeelding
Foto: Archief de Bode

CDA-fractie steunt nieuwe locatie Bravis

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Michael Schoonen (CDA) heeft zijn steun geuit voor de locatie knooppunt Zoomland als nieuwe locatie voor het Bravis Ziekenhuis.

De gemeente Bergen op Zoom heeft deze locatie afgelopen week aangedragen bij het bestuur van het Bravis Ziekenhuis als mogelijk locatie voor de nieuwbouw van het ziekenhuis. "Onze fractie steunt deze locatie en vraagt het college om deze locatie actief te ondersteunen en deze steun te delen met de verschillende partijen die zich buigen over de nieuwe locatie van het ziekenhuis."

Volgens Schoonen is het van groot belang dat alle inwoners van de gemeente Tholen kunnen rekenen op snelle en adequate zorg wanneer dit nodig is. Tijdig een ziekenhuis bereiken is hierin essentieel. "De gemeente Roosendaal heeft eerder een locatie aangegeven voor het nieuwe ziekenhuis. Hoe oostelijker het nieuwe ziekenhuis komt te liggen, hoe slechter de 45-minutennorm uitpakt voor de inwoners uit onze gemeente. Op dit moment is de aanrijtijd voor bewoners uit bijvoorbeeld Stavenisse al kritiek te noemen. Als het nieuwe ziekenhuis zich op deze locatie zal vestigen zullen deze tijden toenemen." Het voorstel van de gemeente Bergen op Zoom zorgt er volgens Schoonen voor dat genoemde aanrijtijden niet verder in het geding
komen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief