Afbeelding

Gevolgen Brexit zijn voor gemeente Tholen nihil

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - De gevolgen van het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie zijn voor de gemeente Tholen nihil. Dat stelt burgemeester Ger van de Velde - de Wilde.

Op 29 maart aanstaande stapt Engeland wellicht uit de Europese Unie. Op dit moment wordt er nog hard onderhandeld over de verschillende afspraken met de Europese Unie, maar één ding is zeker: er zitten enorme gevolgen aan het vertrek van Engeland. Om inzicht te krijgen in de gevolgen voor de gemeente Tholen, heeft het college van burgemeester en wethouders eerder al besloten om een speciale scan uit te laten voeren. "Dit is een scan die beschikbaar is gesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken", legt burgemeester Van de Velde uit. "Daarbij wordt gekeken naar de gevolgen van de Brexit voor ons als gemeente, maar ook voor inwoners en bedrijven die in onze gemeente gevestigd zijn." Volgens die scan is de impact voor Tholen nihil.

"Maar, er is deze week wel een nieuwe scan beschikbaar gesteld. We hebben besloten om voor de zekerheid ook die scan uit te laten voeren." Bedrijven kunnen volgens de burgemeester ook zelf zo'n scan (laten) uitvoeren. De gemeente Tholen kent ook zestien inwoners met een Engelse achtergrond, zij worden actief benaderd om de gevolgen van de Brexit kenbaar te maken. "Sommigen wonen hier al zolang dat ze geneutraliseerd worden en een Nederlands paspoort krijgen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief