Overhandiging van de cheque
Overhandiging van de cheque

'Kreefteneters' Kiwanis Tholen sponsoren zes skelters voor Buutvrij

Algemeen

THOLEN - "Wat is een vismarkt zonder kreeft". Zo begon Ruud Muijt, voorzitter van speeltuinvereniging Buutvrij, zijn toespraak tijdens de culinaire kreeftenavond van Kiwanis Tholen. Meer dan 120 gasten waren afgelopen donderdagavond aanwezig in de bosrijkste partyhoeve Natuurlijk! Kloof in Bergen op Zoom.

Het was inmiddels de vierde keer dat de Kiwanis afdeling Tholen een kreeftenavond organiseerde, waarbij de opbrengst voor een goed doel bestemd werd. Muijt nam de aanwezige gasten kort mee door de geschiedenis van de speeltuin. In slechts een jaar tijd werden diverse stappen gezet: een vereniging opgericht, een locatie voor de speeltuin bepaald en financiële inkomsten gegenereerd. Nog belangrijker was volgens Muijt het groeiende aantal leden.

Ook Kiwanis en de gasten van de avond maakten de realisatie van de speeltuin mogelijk, aldus Muijt. Een applaus voor alle aanwezigen werd dan ook gevraagd. De opbrengst van de avond zou namelijk gebruikt worden voor de aanschaf van skelters voor de speeltuin. Want "Wat is een speeltuin zonder skelters?" Met deze vraag besloot Muijt zijn toespraak.

Goede doel: Buutvrij
Dat de opbrengst van de kreeftenavond werd bestemd voor speeltuinvereniging Buutvrij is best logisch. We proeven het enthousiasme en zien de inzet van deze groep enthousiaste inwoners van Tholen. Een groep die veel werk verzetten voor de realisatie van de speeltuin voor Tholen-stad. ‘Dat vinden we mooi om te zien en daar dragen we graag ons steentje aan bij’, was de reactie van Fabian Berkhof, president van Kiwanis, op de vraag waarom Buutvrij gekozen was.

Culinaire belevenis
Stipt om half acht werden de aanwezigen persoonlijk welkom geheten door gastheer Peter Hultermans, eigenaar van Natuurlijk! Kloof in Bergen op Zoom. De diverse gerechten van de avond passeerden de revue en kort daarna werden de plaatsen ingenomen.

Dat de diverse variaties op de kreeft, natuurlijk kon een soepje van Oosterscheldekreeft niet ontbreken, in de smaak vielen was al snel te merken. Diverse complimenten werden uitgedeeld aan de kok en het team van Peter.

Tussen de gangen door was er voldoende ruimte voor gezelligheid en vermaak. Door tal van ondernemers waren mooie prijzen beschikbaar gesteld voor de zogenaamde ‘goede doelen’-loterij. De loten namen grif aftrek en tijdens de trekking wisselden mooie prijzen, waaronder de hoofdprijs voor een drie daagse trip naar een Europese stad naar keuze, van eigenaar.

Skelters
Kort voor het einde van de avond werd door Fabian Berkhof en Jaco van Dis de cheque overhandigd met de prachtige opbrengst van de culinaire kreeftenavond. Muijt werd naar voren gevraagd om deze cheque in ontvangst te nemen. Met de opbrengst schonk Kiwanis de speeltuinvereniging maar liefst zes skelters, inclusief onderhoud voor vijf jaar. In de zaal was een skelter tentoongesteld, beschikbaar gesteld door Sando Skelters uit Sint-Annaland. Deze Thoolse ondernemer mag straks de skelters gaan leveren. "We vinden het mooi dat zo het element – door Tholen, voor Tholen – in onze vereniging daadwerkelijk vorm krijgt", aldus Muijt. Hij bedankte alle aanwezigen voor de schitterende opbrengst.

Vergadering en informatie
Binnenkort zal de speeltuinvereniging een ledenvergadering en informatiebijeenkomst gaan organiseren om de leden en belangstellenden te informeren over de ontwikkelingen rond de speeltuin. De leden ontvangen hiervoor een uitnodiging en via social media, website en deze krant zal de datum worden gecommuniceerd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief