Afbeelding

Brede School Tholen weer een stukje dichterbij

Door: Vera de Geus algemeen

THOLEN - De Brede School komt steeds dichterbij. Een vijftal bedrijven hebben recent van de gemeente te horen gekregen dat zij kans maken op de gunning. Zij ontvangen het bestek en mogen aan de hand daarvan een inschrijving doen. De gemeente bepaalt vervolgens aan zaken als prijs, kwaliteit, creativiteit en maatschappelijke betrokkenheid wie de school mag gaan ontwikkelen.

De selectiefase van de aanbestedingsprocedure voor de bouw van de Brede School te Tholen is achter de rug. De gemeente heeft vijf aannemingsbedrijven geselecteerd die in september een uitnodiging ontvangen voor het doen van een inschrijving.

Partijen

Bij de aanbestedingsprocedure zijn de schoolbesturen van de Eben Haëzerschool, De Regenboog, De Veste en Ter Tolne nauw betrokken. Deze scholen gaan onderdeel uitmaken van de Brede School; samen met de ketenpartners GGD, Bibliotheek Oosterschelde, Juvent Jeugdzorgspecialist, Zo Kinderopvang, kinderfysiopraktijk Varossieau en logopediepraktijk Schoone.

Volgens wethouder Peter Hoek hebben zich tien bedrijven gemeld die de Brede School willen gaan ontwikkelen. Eentje daarvan voldeed niet aan de eisen. Uit de negen overige bedrijven zijn er geselecteerd middels een loting. Dat zijn Aannemersbedrijf B. De Nijs – Stoffers B.V., Bertens Bouw B.V. Bouwonderneming Stout B.V., Groep van Roey en Slokker Bouwgroep B.V. Zij ontvangen in september het bestek en worden dan uitgenodigd voor de inschrijving. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief