Door de situatie is de stichting SamenDoen tijdelijk minder bereikbaar.
Door de situatie is de stichting SamenDoen tijdelijk minder bereikbaar. Foto: Archieffoto

Spaarsysteem SamenDoen voorlopig gered

Door: Vera de Geus algemeen

THOLEN - Het spaarsysteem SamenDoen is voorlopig weer in rustiger vaarwater. De Thoolse stichting heeft een overeenkomst getekend met het Bergse bedrijf Do Good Venture Holding BV. Daarmee lijkt het spaarsysteem gered.

DOOR CAROLINE LICHTENBERG

Via SamenDoen kunnen mensen punten sparen door aankopen te doen in hun buurt. Daarmee steunen ze lokale winkeliers.

Perikelen

Door perikelen bij de (inmiddels failliete) vorige toeleverancier was de Thoolse stichting de laatste maanden vooral bezig met het hoofd boven water houden. Met de nieuwe partner lijken er betere tijden aan te breken en worden er afspraken gemaakt.

Afspraken

Die afspraken gaan over het behoud van de opgebouwde punten die mensen hebben gespaard en de administratieve ondersteuning. Daardoor kan vanaf nu weer verder gewerkt worden aan de uitbouw van het systeem, het stimuleren van vrijwilligerswerk en het leveren van een bijdrage aan lokale goede doelen. Voor alle pashouders verandert er verder niets. Dit betekent voor hen dat ze op dezelfde manier punten kunnen sparen én verzilveren.

Minder bereikbaar

Door de situatie is de stichting SamenDoen tijdelijk minder bereikbaar. Zo werken de telefoonnummers niet en worden mails trager beantwoord. Er wordt volgens de organisatie hard gewerkt de boel zo snel mogelijk weer op orde te krijgen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief