Afbeelding

Controleurs op zoek naar 'illegale' honden

Door: Vera de Geus algemeen

THOLEN - Mensen die een hond hebben, maar dit niet gemeld hebben bij de gemeente, kunnen dit beter alsnog snel doen. Er zijn namelijk controleurs ingezet die huis-aan-huis gaan controleren of en hoeveel honden er in een woning aanwezig zijn. Als deze niet staan geregistreerd en er dus geen of niet voldoende hondenbelasting wordt betaald, volgt er in principe een boete.

"Iedereen die één of meer honden houdt moet daarvoor belasting betalen. Of de hond nu van uzelf is of van een huisgenoot, het 'hoofd' van het gezin is verplicht de hond aan te melden. Dit moet gebeuren binnen veertien dagen na verkrijging van de hond", zo laat de gemeente weten.

Degenen die dat (nog) niet gedaan hebben en nog geen controle hebben gehad, kunnen dit nog doen via het formulier op sabewazeeland.nl. De gemeente Tholen kondigde namelijk controles aan. Controleurs van bureau Legitiem voeren de controle in opdracht van Sabewa Zeeland uit. Zij gaan sinds deze week langs de deuren om om te informeren of er een hond in de woning aanwezig is.

"Als de controleurs een hond aantreffen waarvoor geen hondenbelasting wordt betaald, verzoeken zij u een aangiftebiljet in te vullen en te ondertekenen. Ook kan er een boete worden opgelegd. Daarnaast stellen zij vragen over het al dan niet hebben van één of meerdere honden. Indien niemand thuis is, komt de controleur op een ander moment terug", zo legt de gemeente uit. Tholen hanteert overigens een progressief tarief. Dit betekent dat voor elke hond meer van dezelfde eigenaar, het belastingbedrag hoger wordt. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief