Afbeelding
Foto: Shutterstock

'Tholen, koop lokale waar, zo helpen we elkaar!'

Door: Peter Houtepen Economie

THOLEN - 'Tholen, koop lokale waar; zo helpen we elkaar!'. Onder die noemer wordt in Tholen getracht om de omzet van lokale ondernemers, die het op dit moment ontzettend zwaar hebben, een zetje te geven.

Veel bedrijven hebben door het coronavirus te maken met omzetverlies en hebben het erg moeilijk. Vooral detaillisten en de horeca-, recreatie- en toerismesector gaan een zware en onzekere tijd tegemoet.

Behoefte

Zowel vanuit de gemeente Tholen als Stichting Tholen Beter Bekend ontstond de behoefte om wat te doen aan de positie van de lokale ondernemers binnen de
mogelijkheden die er zijn. Het idee daarbij is om de inwoners van Tholen ertoe te bewegen om vooral lokaal te gaan kopen.

Vindbaarheid

Min of meer gelijktijdig lanceerde Martijn Meerman van Plushommes vorige week een initiatief om consumenten te helpen met een betere vindbaarheid van ondernemend Tholen. In goed overleg zijn beide initiatieven tot één geheel gemaakt, met als titel: 'Tholen, koop lokale waar; zo helpen we elkaar!'

Promoten

Speciaal voor ondernemingen met een groot omzetverlies is een online omgeving gecreëerd om zo hun (aangepaste) dienstverlening te promoten. Het platform is een middel om de inwoners van Tholen gemakkelijk, snel, dichtbij en bovenal veilig iets te laten bestellen bij een lokale ondernemer. Het enige wat de ondernemer hoeft te doen is een laagdrempelig online document invullen op: www.eilandtholen.nl/samen-sterk.

Link

Vanuit de gemeente en Stichting Tholen Beter Bekend wordt vervolgens de link naar dit platform op diverse manieren gepromoot via de digitale kanalen. Het initiatief loopt in ieder geval tot eind april en kan worden verlengd als er voldoende belangstelling is vanuit zowel het ondernemersveld als van de consumenten. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief