Mannenkoor zingt in centrale hal ziekenhuis. FOTO CHR. THOOLS MANNENKOOR REHOBOTH
Mannenkoor zingt in centrale hal ziekenhuis. FOTO CHR. THOOLS MANNENKOOR REHOBOTH Foto: Chr, Thools mannenkoor Rehoboth

Mannenkoor Rehoboth zingt in ErasmusMC - Sophia ziekenhuis

Sport en vereniging

THOLEN - Zaterdag 8 december hield het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth haar kooruitje in Rotterdam. Een dag vol ontspanning en bezinning. Vroeg in de morgen vertrok de bus naar het ErasmusMC - Sophia ziekenhuis.

In de centrale hal van het ziekenhuis staat een schitterende witte vleugel. Deze vleugel wordt regelmatig bespeeld door bezoekers en patienten. Deze morgen bespeelde Leen Heijboer de vleugel en zong het mannenkoor onder leiding van Marien Stouten enkele stukken. ‘Een mooie akoestiek’ en ‘mooi om hier te kunnen zingen’ waren de reacties van de koorleden. Maar ook diverse luisteraars genoten van de gezongen liederen.

Ronald McDonald huis Sophia kinderziekenhuis

Aansluitend stond een bezoek aan het Ronald McDonald huis van het Sophia kinderziekenhuis op het programma. Het mannenkoor kwam daar niet met lege handen. Diverse Thoolse ondernemers waren benaderd om mee te helpen een geschenkenbak te vullen met tal van producten. Het werden uiteindelijk drie manden en een prachtige vogelvoederpaal dat tijdens het bezoek werd overhandigd aan vrijwilligers, gasten en patiënten van het Huis. ‘Ongelooflijk mooi dat zoveel Thoolse ondernemers bereid waren om de manden te vullen en te zorgen dat de gasten van het Huis in deze donkere dagen ook kunnen genieten van diverse geschenken’, zegt Ruud Muijt namens het bestuur van het mannenkoor. Met een ernstig ziek kind elders dan thuis verblijven is moeilijk. Dan is het mooi dat op deze manier het verblijf in het Huis net even fijner is.

Het mannenkoor probeert waar kan deel te nemen aan zangavonden waarin financiële middelen worden ingezameld voor diverse goede doelen in Nederland en daarbuiten. Ook dit past bij onze doelstellingen.

‘Of het toeval is dat dit gebeurt in het jaar dat het mannenkoor 45 jaar bestaat?’ Nee hoor. Het past bij ons. We zetten ons graag in voor de ander. Ook willen we nadrukkelijk de Thoolse ondernemers bedanken voor hun vrijgevigheid!

Kerstzangmiddag

Op tweede Kerstdag zingt het mannenkoor, samen met de andere koren van de Gereformeerde Gemeente in de Rehoboth-kerk aan de ds. G.H. Kerstenstraat. Wilt u het mannenkoor ook eens horen zingen en genieten van een mooie zangmiddag? Dan bent u van harte uitgenodigd te komen luisteren. Aanvang 14.30 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief