Noad'67 sterkste in derby tegen Smerdiek

Door: Bregje Kop Voetbal

SINT-PHILIPSLAND – Twee derby's achter elkaar was geen probleem voor Noad'67. Vorige week waren ze de beste ploeg met een tegenvallend gelijkspel tegen WHS. De tweede derby waren ze opnieuw de sterkste met een verdiende overwinning tegen Smerdiek: 3 – 0.

DOOR FRITS SIMONS

In de voorbeschouwing gaf voorzitter van Noad'67 Jaap van Oudenaarde aan dat Noad het tot nog toe niet zo best doet met een plaats ver onderaan: "Dat kan beter. We hebben een smalle selectie en soms heb je net geen geluk. Ik denk wel dat ze vanmiddag met 3 – 1 gaan winnen." Wethouder Frank Hommel houdt het op 2 – 0 voor Noad terwijl supporter Jan Leeuwenhaag van Smerdiek rekent op een kleine overwinning voor zijn ploeg.

Smerdiek speelt niet slecht maar schept geen kansen
Vanwege de vorst werd er uitgeweken naar veld 2 maar dat was voor de vele toeschouwers ondanks de bittere kou geen probleem. Ze zagen een gevaarlijk Noad'67 die dan ook de meeste kansen kreeg. Dit zorgde er al in de 7 e minuut voor dat de geheel vrijstaande spits Joost de Witte bij de eerste kans al kon scoren. Verder was het een echte derby met veel overtredingen, enkele gele kaarten en vuurwerk van de jongeren van Noad die zichzelf de 'hooligans' van Noad noemden maar dat viel allemaal wel mee. Smerdiek kroop zeker niet in de verdediging en zocht telkens de aanval maar was niet in staat om ook maar één kans te scheppen. Noad was in de aanval veel sneller en kreeg verschillende kansen. De grootste kans was in de 28 e minuut opnieuw voor De Witte die echter deze keer van dichtbij alleen voor de keeper naast schoot.

Rust
De kantine van Noad was te klein om het vele publiek te ontvangen. Er was geen doorkomen aan want iedereen wilde zich opwarmen. Penningmeester Sjaak Kwaak: "Smerdiek heeft het zwaar in de derde klas maar ik denk toch dat we nog op 1 – 1 komen.

Noad efficiënt
De tweede helft gaf aanvankelijk hetzelfde beeld als de eerste helft maar al snel begon Smerdiek steeds meer naar voren te spelen om toch de gelijkmaker te forceren. Opnieuw kwamen er geen kansen en het enige gevaar kwam in de 64 e minuut door een hard schot van Levi Lindhout dat echter geen doel trof. Noad deed dat veel beter. In het laatste kwartier kwamen ze steeds meer onder de druk van Smerdiek uit. In de 76 e minuut werd De Witte opnieuw in stelling gebracht en schoot hij raak in de verre hoek: 2 – 0. De wedstrijd was beslist. Vier minuten later werd het zelfs nog 3 – 0 toen bij een corner Armin Geense achterwaarts inkopte. In het slot werd bij Noad'67 de 15-jarige Jasper Fontijne ingebracht die veel aanmoedigingen kreeg van het publiek. Hij wordt gezien als een nieuw talent.

Topscorer
Spits Joost de Witte was al topscorer van alle voetbalclubs in de gemeente Tholen en zijn totaal kwam nu op 12 te staan: "We kwamen al snel op voorsprong bij mijn eerste kans. De tweede levensgrote kans ging er niet in omdat ik verkeerde stappen nam. In de tweede helft nam ik bij het tweede doelpunt de bal eerst niet goed aan en daarna schoot ik toch nog raak in de verre hoek."