Smaakmaker van de wedstrijd Arvin de Witte in actie.
Smaakmaker van de wedstrijd Arvin de Witte in actie. Foto: Frits Simons

Smerdiek geen partij voor sterk WHS in eerste derby 2019

Door: Amber Kuijs Voetbal

SINT-MAARTENSDIJK – WHS was op alle fronten de betere ploeg. Smerdiek probeerde wel lange tijd maar kon niet tegen WHS op. Als in bijna elke derby waren er vele gele kaarten en zelfs een rode kaart op het einde wat er allemaal niet toe deed. Het massaal opgekomen publiek zag een beladen wedstrijd met een terechte winnaar. Uitslag: Smerdiek – WHS 0 – 4.

DOOR FRITS SIMONS

In de voorbeschouwing vlak gaf voorzitter Henk Brinkman aan dat hij blij was dat er weer gevoetbald kon worden. Hij verwachtte veel publiek omdat andere wedstrijden niet door gingen: "WHS is goed begonnen aan de competitie maar viel daarna terug. Verbetering is noodzakelijk. Ik denk dat het 1 – 1 gaat worden." Penningmeester Sjaak Kwaak van Smerdiek was van mening dat de zwakke prestaties van Smerdiek kwamen door veel blessures: "We hebben een smalle selectie en kunnen het moeilijk opvangen. Ook is het verschil met de vierde klasse groot. Ik hoop op 2 -1 voor Smerdiek maar denk dat het 1 – 1 gaat worden."

Groot verschil in kwaliteit
Als in een professionele wedstrijd kwamen de elftallen opdraven met een hele selectie pupillen aan de hand. Julian Vermaas was de pupil van de week en verzorgde de aftrap. Even leek Smerdiek het initiatief te nemen maar al snel neemt WHS het over en speelt de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van Smerdiek. Na wat kleine kansjes voor WHS ontstaan er in de 20 e minuut totaal onverwacht ineens drie kansen achter elkaar voor Smerdiek die ingeluid werden door Levi Lindhout. Geen van de kansen werden verzilverd en WHS kon weer verder gaan met aanvallen op het doel van Smerdiek onder leiding van de uitstekende aanvoerder Arvin de Witte. Hij is ook degene die een aandeel had in de beide doelpunten van WHS. In de 32 e minuut brak hij door en gaf een assist op maat zodat Jeremy de Witte van dichtbij kon inschieten: 0 – 1. Twee minuten later lag de bal weer in het net en dit keer zorgde Arvin zelf voor het doelpunt: 0 – 2. Volgens de grensrechter was het buiten spel maar de scheidsrechter wuifde het weg. WHS troefde Smerdiek op alle punten af en het was een wonder dat er niet meer doelpunten vielen.

Vervelend slot
In de tweede helft probeerde Smerdiek wat terug te doen maar ze kwamen niet verder dan wat schoten op afstand. WHS bleef de gevaarlijkste ploeg. Na enkele grote kansen gemist te hebben, werd het in de 68 e minuut 0 – 3 door opnieuw sterspeler Arvin de Witte. Direct hierna werd hij gewisseld. De wedstrijd werd daarna ontsierd door veel gele kaarten en op het laatst zelfs een rode kaar voor een Smerdiek-speler die het niet eens was met de beslissingen van de scheidsrechter. Vlak voor tijd werd het nog 0 – 4 toen een vrije trap in de rebound werd ingeschoten door Jasper Gunter.

Succesvolle rentree
Dertien maanden lang kon Arvin de Witte zijn geliefde sport niet uitoefenen door een zware kruisbandblessure. Arvin: "Ik ben vorig voorjaar geopereerd en heb lange tijd fysiotherapie en hersteltraining moeten doen. Vandaag zou ik 70 minuten meedoen en het is heel goed gegaan. Ik had een aandeel in drie doelpunten en dat is toch wel heel lekker om zo weer te beginnen."