Afbeelding

Vier mannen opgepakt voor serie inbraken

Door: Britta Janssen 112 Meldingen

VLISSINGEN/HEINKENSZAND - Twee Vlissingers, een man uit Heinkenszand en een Utrechter zijn vorige maand aangehouden voor een serie woning- en bedrijfsinbraken. Die werden sinds augustus gepleegd in onder meer Heinkenszand, Oost-Souburg, Westkapelle en Wemeldinge. De rechter-commissaris heeft bepaald dat de verdachten langer blijven vastzitten.

Politie en justitie begonnen in september een onderzoek, omdat het aantal inbraken in (vakantie)woningen in de gemeente Borsele toenam. Het onderzoek leidde naar het viertal. 

Op dinsdag 16 oktober werd in Vlissingen een 31-jarige inwoner aangehouden. Op dinsdag 23 oktober volgde in Heinkenszand de aanhouding van een 36-jarige man uit deze woonplaats en een 30-jarige Utrechter. Op maandag 5 november is een vierde man, een 31-jarige Vlissinger, opgepakt. 

Auto's

Het viertal wordt vooral verdacht van zo'n tien inbraken in (vakantie)woningen in Heinkenszand, Oost-Souburg, Wemeldinge en het Belgische Bierbeek. Ook zijn er auto's opengebroken en twee auto's gestolen. Daarnaast is er op een bedrijventerrein in Noordwijk en in een horecabedrijf in Westkapelle ingebroken.

Buit

Na de aanhoudingen deed de politie onderzoek in enkele woningen in Vlissingen en Heinkenszand en in een loods in Vlissingen. Hierbij werd een flink gedeelte van de buit van de inbraken in beslag genomen. De buit bestond onder andere uit sieraden, gereedschap, navigatiesystemen, televisies, kunstvoorwerpen, horloges en legitimatiebewijzen. De politie heeft de rechtmatige eigenaren van deze spullen geïnformeerd en een groot gedeelte van de goederen inmiddels kunnen teruggeven.
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief