Afbeelding
Foto: Politie.nl

Politie deelt bijna 40 boetes uit bij grote controle

Door: Britta Janssen 112 Meldingen

ELLEWOUTSDIJK - Tijdens een zogenaamde ‘100%-controle’ in heel Zeeland schreef de politie donderdag bijna veertig bekeuringen uit.

De ‘100%-controle’ bestaat uit opvallende en onopvallende controles. De politie zette voertuigen aan de kant van de weg voor verkeersovertredingen, maar trok bijvoorbeeld ook openstaande boetes, het gebruik van valse documenten en aanwijzingen voor mobiel banditisme na. Bij deze grote controle kregen de agenten hulp van de Koninklijke Marechaussee.  

Walcheren

Team Walcheren controleerde op de Duitslandweg in Ritthem en de Sloeweg-Noord tot de toegang van de Westerscheldetunnel bij Ellewoutsdijk. De agenten bekeurden drie keer voor te hard rijden. Eén bestuurder reed 65 kilometer te hard en moest zijn rijbewijs inleveren.

Ook waren er boetes voor bumperkleven (1), een verlopen APK (3), rijden zonder gordel (1), geen hulpkoppeling aanwezig bij een aanhanger (1), een verlopen rijbewijs (2), geschorst kenteken (1) en rijden op een verdrijvingsvlak (1).

Bij twee bestuurders namen agenten een speekseltest en bloedmonster af, omdat het vermoeden bestond dat de bestuurders onder invloed van drugs in een auto reden. Beide automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren. Bij één van de bestuurders werd ook de auto in beslag genomen, omdat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Ook is twee keer een gebruikershoeveelheid hennep aangetroffen en vernietigd.

Oosterscheldebekken

De controleurs van team Oosterscheldebekken stonden bij de Westerscheldetunnel voor verkeer richting Borssele. De agenten namen een personenauto in beslag, omdat bleek dat het voertuig geen tenaamgestelde had. De auto wordt onderzocht. Ook waren er boetes voor niet handsfree bellen (1), een ondeugdelijke losbreekreminrichting (1), het rijden met een onverzekerd voertuig (1), rijden in een auto met te donkere ramen (1) en het niet hebben of niet kunnen tonen van een rijbewijs (2).

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief