Movember vraagt aandacht voor de gezondheid van mannen.
Movember vraagt aandacht voor de gezondheid van mannen. Foto: Picasa

Bijeenkomst over prostaat- en zaadbalkanker

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Het Adrz in Goes houdt vrijdag 30 november een bijeenkomst voor mannen met prostaat- of zaadbalkanker en andere belangstellenden.

Het ziekenhuis organiseert de informatiebijeenkomst met verschillende sprekers in het kader van Movember, de campagne die aandacht vraagt voor de gezondheid van mannen. In november laten mensen hiervoor wereldwijd hun snor staan, verven of er één opplakken. Movember is een samentrekking van ‘november’ en ‘moustache’, het Engelse woord voor snor.  

Onderzoeken

Om onderzoek naar de gezondheid van mannen te doen, sponsort Movember wetenschappelijke onderzoeken over de hele wereld, zo ook in Nederland, aldus het Goese ziekenhuis. ‘De polikliniek Urologie van Adrz draagt hieraan ook een steentje bij.’ Zo laten de urologen en enkele radiologen hun snor staan en is de bijeenkomst opgezet.

Programma

Mannen met prostaat- of zaadbalkanker en andere belangstellenden zijn vrijdag 30 november welkom tussen 13.15 en 17.00 uur. Er staan bijdragen op het programma van onder meer een radioloog en uroloog. Een diëtist gaat in op het thema voeding en kanker en een nucleair geneeskundige op nieuwe behandelmogelijkheden. Verder komen onder meer erfelijkheid bij urologische tumoren en het belang van bewegen aan bod.

Aanmelden

Aanmelden voor de gratis toegankelijke bijeenkomst kan via e-mail: poli.urologie.goes@adrz.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief