sinterklaas-oost-souburg-large
sinterklaas-oost-souburg-large

Vroege intocht van Sinterklaas in Oost-Souburg

Door: Eugene de Kok Algemeen

OOST-SOUBURG - Op zaterdag 17 november is het weer zover. Eindelijk. Sinterklaas meert dan na een lange zeereis aan langs de loskade in Oost-Souburg. Op de pakjesboot wordt hij uiteraard vergezeld door een grote groep zwarte pieten. Zij delen strooigoed uit aan de kinderen.

Sinterklaas komt aan vanaf open zee. Via Vlissingen gaat de goedheiligman, onder begeleiding van de kapitein en zijn vaarpieten, veilig door alle bruggen van het Kanaal door Walcheren naar Oost-Souburg. De verwachte aankomsttijd van de pakjesboot is 12.50 uur. Vanaf 12.15 uur zijn er tal van activiteiten op de loskade. Kinderen en hun ouders kunnen bijvoorbeeld dansen op de muziek. Moeilijk zal dit niet zijn, want de danseressen van DIOS maken er één grote dansvloer van.

De muzikale begeleiding wordt dit jaar verzorgd door de zwarte-pietenband van het Dweil- en Fanfarekorps De Dikke Nekken.  

Burgemeester

Op de kade wordt Sinterklaas ontvangen en welkom geheten door burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen.

De aankomst belooft een spektakel te worden. Sinterklaas verblijft ongeveer één uur op de kade om alle kinderen te begroeten en tekeningen en andere cadeautjes in ontvangst te nemen.

Amerigo

Aansluitend maakt hij op de rug van Amerigo een ronde door het dorp. Hij rijdt achtereenvolgens door de Kanaalstraat, Paspoortstraat, Oranjeplein, Lekstraat, Gouwestraat, Dintelstraat, Dommelstraat, Hontestraat en de Diezestraat rechtstreeks naar speeltuin De Souburgt. Daar is hij omstreeks 15.15 uur. De speeltuin is gratis toegankelijk. Kinderen tot en met acht jaar kunnen met Sinterklaas op de foto. In de tent in de speeltuin zijn allerlei activiteiten. Er wordt ook voor de inwendige mens gezorgd. De vrijwilligers van de speeltuin zorgen voor koffie, thee en limonade en er is warme soep. Het feestje duurt tot ongeveer 17.00 uur. Mis het niet!



 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief