Wethouder Hans de Waal neemt het bord in ontvangst van de gedeputeerde.
Wethouder Hans de Waal neemt het bord in ontvangst van de gedeputeerde. Foto: Peter Houtepen

Bord wijst Woensdrecht aan als doorkomstplaats van de Vuelta in augustus

Door: Peter Houtepen Algemeen,Sport en Vereniging

WOENSDRECHT - Gedeputeerde van Sport van de provincie Noord-Brabant, Martijn van Gruijthuijsen, heeft woensdag in Etten-Leur Vuelta-borden overhandigd aan een aantal wethouders van gemeenten die in augustus van dit jaar als doorkomstplaats fungeren van de derde etappe van de Ronde van Spanje. 

Namens Woensdrecht nam wethouder Hans de Waal een bord in ontvangst. Het komt te hangen bij het plaatsnaambord van Woensdrecht waar op zondag 16 augustus de karavaan van de Vuelta de gemeente binnenrijdt. 

Noord-Brabant en Utrecht vormen samen het decor voor de start van de Vuelta a España in 2020. De ploegenpresentatie (op donderdag 13 augustus), de start met een ploegentijdrit (op 14 augustus) en de finish van de tweede etappe (op 15 augustus) zijn in Utrecht. De derde etappe, op zondag 16 augustus, trekt door vrijwel geheel West-Brabant met Breda als start- en finishplaats.

De rit, 194 kilometer lang, gaat vanuit Breda eerst naar de gemeenten Alphen Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Dongen, Oosterhout en Drimmelen. Daarna verplaatst de etappe zich achtereenvolgens naar de gemeenten Moerdijk, Halderberge, de Brabantse Wal met de gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht, om vervolgens via Roosendaal, Rucphen en Etten-Leur in Breda te finishen. 

Volgens Martijn van Gruijthuijsen past de Vuelta precies in het sportbeleid van de provincie. "We gebruiken sport om Brabant sterker te maken, op sportgebied maar ook als het gaat om leefbaarheid, vrijetijdseconomie en heel veel andere aspecten. De Vuelta levert daar natuurlijk een geweldige bijdrage aan."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief