Afbeelding
Foto: Google Maps

Pastorietuin in teken van zuster Marie Adolphine

Door: Hanneke Marcelis

OSSENDRECHT - Op zaterdag 7 juli en zondag 8 juli staat Ossendrecht in het teken van de heilige zuster Marie Adolphine. In de pastorietuin wordt een toneelstuk over haar leven gespeeld.

De jaarlijkse feestdag van zuster Marie Adolphine wordt dit weekend gevierd in Ossendrecht. Op zondag is er om 9.00 uur een stille gebedstocht vanaf de kapel en om 10.00 uur start de plechtige processie door de kern van het dorp. Om 10.30 uur start de eucharistieviering.

Toneelstuk

In het weekend waarin de heilige Ossendrechtse herdacht wordt, zal drie keer het toneelstuk 'De verre bestemming' opgevoerd worden. Dat gebeurt op zaterdag en zondag in de pastorietuin. Op zaterdag om 14.30 uur en 19.00 uur en op zondagmiddag om 14.30 uur. Toegangskaarten zijn te koop voor €2,50 (incl. consumptie). Verkooplocaties: Het Zoete Rijk (Hondseind 5 te Ossendrecht) en Marianne Mattheeussens (Smallelande 2 te Ossendrecht). Ga voor meer informatie naar www.zustermarieadolphine.nl/home

Zuster

Zuster Marie Adolphine is de kloosternaam van Catharina (Kaatje) Dierckx. Zij werd in 1866 geboren in Ossendrecht. Zij was een Nederlandse rooms-katholieke zuster die tijdens de Bokseropstand in China vermoord werd in 1900. Op 1 oktober 2000 werd de Nederlandse zuster door paus Johannes Paulus II heilig verklaard.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief