Afbeelding
Foto: Charles Luijten

Echtpaar Hereijgers-Daemen viert diamanten huwelijk

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - Het houdt maar niet op. Maandag was het echtpaar Hereijgers uit de Rijsbergse Risten aan de beurt om vanwege zijn 60- jarig huwelijk in de bloemetjes te worden gezet. En bloemen waren er volop. Bij binnenkomen in de woning van het koppel is het oppassen waar je de voeten neerzet om niets omver te lopen.

DOOR CHARLES LUIJTEN

In de woonkamer van Fons Hereijgers en Dina Daemen kun je door de enorme bloemenpracht zogezegd amper de kont keren. " Ja, ze hebben ons heel goed bedacht", zegt de op 28 augustus 1931 te Rijsbergen geboren Fons Hereijgers. Hij komt uit een gezin van negen en is daarvan het zesde kind. Thuis hield men er een tuinderij op na. Vader heette Frans en moeder was Johanna Aarts.

Fietsen

Hoe zit het met Dina Daemen? Een geboren en getogen Zundertse die het levenslicht op 4 augustus 1935 zag in buurtschap 't Stuk. Haar ouders waren Kees Daemen en Christina de Hoon. Vaderlief trok er met niet bepaald leuk gereedschap op uit om daarmee bij de varkens de stekker eruit te trekken: hij was slachter. Misschien niet bepaald leuk te lezen. Dina, nummer drie en laatste van het gezin, volgde een opleiding als naaister en ging werken op het atelier van Walder in Breda. Zou ze Fons ontmoet hebben als dat niet het geval was geweest? Ze kwamen elkaar al fietsend naar hun werk namelijk iedere morgen tegen.

Cafetaria

Als we het over arbeid van Fons hebben: hij heeft zowat met alle klippels gegooid. Hij heeft in zijn werkzame leven van alles gedaan om de kost te verdienen. De man die zijn eerste baantje kreeg in een boomkwekerij, zou als patat- en frikandellenbakker met werken stoppen. Hij runde samen met zijn Dina dertig jaren een cafetaria aan het Kennedyplein, recht tegenover zijn huis in de Risten. Op 15 februari 1958 werd het huwelijksfeest gevierd bij De Engel in Zundert na eerst de Heilige Trudokerk te hebben aangedaan. Het paar betrok hierna gedurende vijf jaar twee kamers van de familie Drik Daemen in de Hogestraat en verhuisde vervolgens naar het huidige adres. Fons en Dina kregen drie kinderen, twee dochters en een zoon. Het echtpaar bleef helaas echter niet van diep verdriet bespaard: zoon Frans kwam bij een ongeluk om het leven. Gelukkig genieten Fons en Dina volop van hun kinderen, de drie kleinkinderen en achterkleinkind. Al met al hebben we het hier over een zeer tevreden diamantenpaar.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief