Afbeelding
Foto: Pixabay

Tóch Avond4Daagse dit jaar voor Achtmaal

Door: Addo Sprangers Algemeen

ACHTMAAL - Achtmaal krijgt dit jaar tóch een Avond4Daagse. Dat melden Stichting Dorpsfeest Achtmaal en Wandelcomité Achtmaal. Er is namelijk een heuse Home Edition in het leven geroepen. Deelnemers kunnen op elk gewenst moment vanuit huis starten en via een app meedoen.

Moesten Stichting Dorpsfeest Achtmaal en Wandelcomité Achtmaal eerder berichten dat de Avond4daagse vanwege het coronavirus niet kon doorgaan, nu is er voor de wandelaars dus alsnog een oplossing gevonden. De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN), waar de Avond4daagse Achtmaal bij is aangesloten, heeft namelijk samen met eRoutes en Home Edition opgezet waarvoor ook de Gemeente Zundert inmiddels groen licht heeft gegeven.

Drie afstanden

Met deze Home Edition kan iedereen zijn eigen individuele wandeltocht lopen. Loop je dan de Avond4daagse in huis? Nee, tenzij je misschien over een enorm huis beschikt. Maar je vertrekt en eindigt wel vanaf je huis. Wandelen kan vanaf heden tot 31 augustus 2020. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden, namelijk 2,5 km, 5 km of 10 km. Deelname kost 5 euro per persoon. Om te voorkomen dat teveel mensen tegelijkertijd gaan wandelen, staat het moment van wandelen vrij. Er mag dus ook overdag of in het weekend gewandeld worden, zolang iedereen zelf de coronaregels maar volgt.

Aanmelden

Wie wil meedoen, moet zichzelf - en eventuele andere deelnemers - aanmelden via www.avondvierdaagse.nl onder het kopje Home Edition. Je kiest daarna per deelnemer de afstand, voor de hoeveelste keer dat je meeloopt en je geeft aan dat je loopt voor Wandelcomité Achtmaal. Daarna krijg je een mail met uitleg voor de app. Ga voor meer informatie naar de Facebookpagina van Stichting Dorpsfeest Achtmaal en Wandelcomité Achtmaal of naar www.wandelcomite-achtmaal.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief