Wim Steenbakker (midden) tussen zijn muziekleerlingen tijdens de muziekavond
Wim Steenbakker (midden) tussen zijn muziekleerlingen tijdens de muziekavond Foto: Robin Kwekkeboom

Drukte bij muziekavond leerlingen Wim Steenbakker in Wemeldinge

Algemeen

WEMELDINGE – Ondanks het slechte weer was het vrijdag volop lente in het Dorpshuis De Wemel in Wemeldinge. Daar kwamen meer dan tweehonderd muziekliefhebbers bijeen om te genieten van diverse optredens van de leerlingen van Wim Steenbakker.

Tijdens de avond vonder er maar liefst 33 optredens plaats en deden er 53 muzikanten mee aan de avond. Leerlingen traden zowel individueel als in duo’s en trio’s op met zang, op gitaar, keyboard, piano en ukelele. Veel van de leerlingen durfden al helemaal alleen op te treden, maar bij een aantal optredens speelde Wim zelf ook mee. Er werden veel bekende popnummers gespeeld van onder andere Coldplay, Álvaro Soler, ABBA, The Beatles, Trinity, Simon & Garfunkel, Elvis Presley en BLØF maar ook de klassieke muziek werd vertegenwoordigd door het Ode to Joy van Beethoven en de Rondo van Mauro Giuliani op klassiek gitaar.

Jonge muzikanten

De jongste muzikanten, de leerlingen die dit jaar Algemene Muzikale Vorming (AMV) volgen, traden ook voor het eerst op. Voor de pauze klonk door de zaal het zo bekende O als ik een giraf was en na de pauze klonk met zang en op glockenspiel de lentecanon I like the flowers.

Dat het leren van een nieuw instrument niet alleen op jonge leeftijd kan, werd ook duidelijk door de muzikale inbreng van een aantal volwassenen waaronder ook Wim zijn oudste muziek leerling, mevrouw Nicolai, die in de leeftijd van 84 jaar nog altijd vol plezier wekelijks muziekles krijgt.

Muzikale afsluiting

Aan het einde van de avond sloot Wim zelf muzikaal af door het mooie en nog steeds actuele nummer Imagine van John Lennon te zingen, waarbij hij zichzelf begeleidde op gitaar.

Met zowel muzikanten als publiek werd de avond feestelijk muzikaal afgesloten, waarna de muzikanten door middel van een roos in het zonnetje werden gezet.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief