Meneer Van der Hart, mevrouw Zuijdwegt, burgemeester Van Egmond en meneer Traas (vlnr).
Meneer Van der Hart, mevrouw Zuijdwegt, burgemeester Van Egmond en meneer Traas (vlnr). Foto: Gemeente Reimerswaal

Lintjesregen Reimerswaal: drie inwoners krijgen koninklijke onderscheiding

Door: Britta Janssen Algemeen

HANSWEERT - Burgemeester José van Egmond heeft vrijdagmorgen in Hansweert drie inwoners van de gemeente Reimerswaal verrast met een koninklijke onderscheiding tijdens de traditionele lintjesregen. Mevrouw Zuijdwegt en meneer Van der Hart uit Yerseke en meneer Traas uit Rilland zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De burgermoeder maakte de gedecoreerden blij door ze eerst thuis op te halen met een limousine. Vervolgens werden ze in Dorpshuis Kaj Munk in Hansweert toegesproken en ontvingen hun koninklijke onderscheiding. Bij deze feestelijke samenkomst waren onder meer familie en vrienden van de drie gelukkigen en inwoners die eerder een lintje hebben gekregen aanwezig.

Mevrouw Zuijdwegt uit Yerseke

Mevrouw H.P. Zuijdwegt is al 45 jaar actief betrokken bij zondagschoolwerk, kindernevendiensten, crèche en ander kinderwerk in de kerk van de Vrije Evangelische gemeente in Yerseke. Ze schrijft ook kinderkerkdiensten, ook voor andere kerken. Daarnaast heeft zij heel wat jaren de zorg voor beide ouders gehad en na het overlijden van haar moeder nu nog de zorg voor haar vader. Tot slot draagt mevrouw Zuijdwegt al vele jaren bij aan de intocht van Sinterklaas en activiteiten rond Koningsdag in Yerseke.

Meneer Traas uit Rilland

Meneer A.J. Traas is al meer dan 40 jaar een zeer gewaardeerd vrijwilliger bij het Rode Kruis. Hij had onder andere de functie van instructeur, coördinator verbindingsdienst en noodhulpteamlid. Daarnaast zet hij zich al 28 jaar in voor de Gereformeerde Gemeente Rilland-Bath, als koster en beheerder van het kerkgebouw. Ook is hij EHBO-opleider voor de kerkelijke hulpverleners en is hij instructeur bij de KNRM, redders op zee. Tot slot is de heer Traas bestuurslid en penningmeester van de organisatie Lotus (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers).

Meneer Van der Hart uit Yerseke

Meneer H.I. van der Hart doet al sinds 1976, dus 48 jaar, veel vrijwilligerswerk voor de Vrije Evangelische Gemeente in Yerseke, in de functie van diaken, ouderling, hulpkoster, redacteur en notulist.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief