Afbeelding
Foto:Rijnhout Media

Verwarde man gooit pillen over straat en laat circa veertig konijnen los

Door: Eveline Jansen algemeen

HANSWEERT- Een verwarde man heeft vrijdagmiddag voor flink wat rumoer gezorgd in de Merwedestraat. De man schreeuwde vanuit zijn woning en over straat. Ook gooide hij pillen over straat. Of het drugs of medicatie betrof is onbekend. De politie heeft de man uit zijn woning gehaald en overgedragen aan het zorgkader. Hierbij werden in de woning van de man zowel levende als dode konijnen aangetroffen. Later bleek dat de man in de omgeving van het oude sluizencomplex en de schaatsbaan ook nog ongeveer 40 konijnen had losgelaten.

In de Merwedestraat heeft een verwarde man vrijdagmiddag voor flink wat onrust gezorgd. De man schreeuwde vanuit zijn woning en over straat. Ook gooide hij flink wat pillen op straat waardoor zo’n twintig meter van de straat bezaaid lag met pillen en glas. Of het om drugs of medicatie ging is onbekend. Buurtbewoners probeerden de man te kalmeren. Hierbij vond een worsteling plaats. Later is de man terug zijn woning ingegaan. De ter plaatse gekomen politie heeft de man vervolgens uit zijn woning gehaald en overgedragen aan het zorgkader. 

Konijnen

In de woning van de man trof de politie nog 10 levende en 10 dode konijnen aan. Hiervoor werd de dierenbescherming ingeschakeld. Later bleek dat de man in de omgeving van het oude sluizencomplex en de schaatsbaan ongeveer 40 konijnen had losgelaten. De dierenbescherming heeft er hiervan inmiddels ongeveer 33 gevangen. Voor de beestjes wordt opvang geregeld. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief