Opsporing Verzocht zoekt mee naar daders overal juwelier
Opsporing Verzocht zoekt mee naar daders overal juwelier Foto: Opsporing Verzocht
UPDATE

Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan Roosendaalse juwelierszaak

Door: Wies van Erp Algemeen

ROOSENDAAL - In de meest recente uitzending van Opsporing Verzocht werden beelden getoond van de overval op een juwelier aan het Roselaarplein in Roosendaal van 22 mei 2022. De daders sloegen vitrines stuk, bedreigden de juwelier met een groot kapmes en een klauwhamer en namen sieraden mee; allemaal binnen 30 seconden, zo introduceert het televisieprogramma de overval.

Op 22 mei 2022 werd een juwelier slachtoffer van een gewelddadige overval. De politie deelt via X dat ze sinds de uitzending van Opsporing Verzocht al meerdere tips hebben ontvangen, waarbij zelfs namen zijn genoemd. 

Gewapend met klauwhamer en machete

Het slachtoffer deed die ochtend om 10.55 uur de deur open voor een klant. Direct stormden twee overvallers de winkel binnen, gewapend met een klauwhamer en een machete. Ze sloegen behalve op de vitrines in op de juwelier. Hij deinsde terug, maar werd toch in zijn vinger geraakt. Ook al kon hij zelf op tijd wegkomen, de klant die die ochtend bij de juwelier aanbelde vertelde dat hij flink geschrokken was van de overvallers.


De drie overvallers zijn op twee gestolen scooters gevlucht. Later werden deze scooters uitgebrand teruggevonden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief