Roosendaal, 14 juli 2022.
De staatssecretaris van defensie tekent samen met de burgemeesters van Rucphen en Roosendaal het bestuurlijk voornemen om in de regio op zoek te gaan naar een geschikte locatie voor de nieuwe kazerne van het korps commandotroepen.
Roosendaal, 14 juli 2022. De staatssecretaris van defensie tekent samen met de burgemeesters van Rucphen en Roosendaal het bestuurlijk voornemen om in de regio op zoek te gaan naar een geschikte locatie voor de nieuwe kazerne van het korps commandotroepen. Foto: GERBEN VAN ES

Korps Commandotroepen blijft in Roosendaal

Door: Wies van Erp Algemeen

ROOSENDAAL - Het Korps Commandotroepen (KCT) blijft in Roosendaal. Het KCT heeft een nieuwe locatie in Roosendaal. Dat schrijft staatssecretaris Van der Maat aan de Tweede Kamer. De beoogde locatie is aan de Antwerpseweg in Roosendaal, ten oosten van het dorp Nispen.

Burgemeester Han van Midden is trots op de plannen voor de nieuwe locatie: “Het gaat heel veel mooie voordelen brengen voor de gemeente. Het korps komt op een nieuwe plek, een veel rustigere plek met heel veel natuur eromheen. Prachtig, echt een showcase van een project.”

“Speciale eenheden zijn in deze veranderende wereld hard nodig. Het is mooi dat er een voorlopige voorkeurslocatie voor hun nieuwe kazerne is gevonden. Die moet aantrekkelijk zijn om te wonen en te werken, daarnaast zijn goede schiet- en trainingsfaciliteiten nodig”, zegt Van der Maat. Commandant Smeets van de commando’s. “Er wordt naar verwachting steeds  vaker een beroep op ons gedaan. Wij hebben behoefte aan alle voorzieningen op één plek zodat mijn collega’s zich optimaal kunnen voorbereiden voor hun taak: direct wereldwijd inzetbaar zijn.” 

De gemeentes Roosendaal en Rucphen maakten eerder al afspraken om samen te zoeken naar een geschikte locatie. Dit werd vorig jaar zomer plechtig ondertekend in het bijzijn van de staatssecretaris van Defensie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief