Afbeelding
Foto: Stichting Bevrijdingsfestival Roosendaal.

Vier vrijheid tijdens Bevrijdingsfestival Roosendaal 2024

Door: Wies van Erp Algemeen

ROOSENAAL - Stichting Bevrijdingsfestival Roosendaal organiseert vandaag op 5 mei weer het geheel gratis toegankelijke Bevrijdingsfestival in de Roosendaalse binnenstad. Op het Tongerloplein en in het Emile van Loonpark zullen duizenden mensen samenkomen om de vrijheid te vieren die we een dag eerder met elkaar hebben herdacht.

Zoals in de afgelopen jaren traditie is geworden, wordt het festival verdeeld in twee podia in de Roosendaalse binnenstad. In het Emile van Loonpark draaien (inter)nationaal en lokaal bekende DJ acts. Dit jaar is in het park de headliner niemand minder dan ‘The Partysquad’. Het duo heeft op elk festival al meerdere keren gestaan, zoals op de grootste internationale festivals Tomorrowland en Glastonbury Festival. 

‘Kruzo’, die met zijn mixtapes op SoundCloud enkele miljoenen streams heeft bereikt, is een andere naam waar de organisatie trots op is. Ook hij heeft al meerdere grote events op zijn naam staan, waaronder Wish Outdoor, 7th Sunday Festival en Paaspop. Verder wordt de line-up aangevuld met top DJ’s van eigen Roosendaalse bodem, waaronder ‘Patthing’ (Gijs Padding), ‘De Mannen van Weleer,’ ‘Los Hermanos’ en ‘Qynn’.

Bands op Tongerloplein

Op het Tongerloplein zal de line-up vooral bestaan uit bands met regionale tot nationale allure. Zo staan ‘The Tibbs’ geprogrammeerd, een Jazz/Soul band die ondertussen elk groot podium in Nederland en daarbuiten wel eens heeft gezien. Maar ook van dichterbij huis, zoals ‘SkippaBeat’ uit Breda. Verder zullen de Roosendaalse bands ‘Fools Dedication’ en ‘Apple Grove’ de line-up afmaken.

Voor de allerjongsten is er ook genoeg vermaak op het Bevrijdingsfestival. Op het Tongerloplein staat een springkussen, schminkhoek en zijn er spel-en knutselactiviteiten voor kinderen.

Tijdschema

Op het podium op het Tongerloplein klinken vanaf 15:30 uur de eerste klanken tot 21:30 uur. In het Emile van Loonpark start de eerste DJ om 16:30 uur en wordt het festival om 23:00 uur muzikaal afgesloten. Meer informatie over het programma en de laatste updates kun je vinden op: www.bevrijdingsfestivalroosendaal.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief