Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Onderhoud aan drie belangrijke straten in centrum Roosendaal

Door: Wies van Erp Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal laat onderhoud plegen aan drie straten in het centrum van Roosendaal. Het gaat om de Hendrik Gerard Dirckxstraat, Stationsstraat en Brugstraat. Deze drie straten worden door veel automobilisten gebruikt die naar het centrum rijden. De werkzaamheden starten op maandag 27 mei en zijn op z’n vroegst vrijdag 21 juni afgerond.

De gemeente laat onderhoud plegen aan drie straten in het centrum die veelvuldig gebruikt worden door automobilisten. Vanaf maandag 27 mei tot vrijdag 21 juni vinden de werkzaamheden plaats aan de Hendrik Gerard Dirckxstraat, Stationsstraat en Brugstraat; deze worden in drie fases uitgevoerd.

Hendrik Gerard Dirckxstraat 

Fase 1 van de werkzaamheden duurt tot en met vrijdag 31 mei vindt plaats op het gedeelte Hendrik Gerard Dirckxstraat/Stationsstraat, tussen de aansluiting met de Burgemeester Freijterslaan en de Ludwigstraat. Het werk bestaat onder andere uit het vervangen van de deklaag en het vernieuwen van putranden. Om het werk goed en veilig uit te kunnen voeren, zijn ook de fietspaden tijdens de werkzaamheden niet toegankelijk. Er worden omleidingsroutes ingesteld.  

Stationsstraat

Fase 2 start een week later van maandag 3 juni tot en met donderdag 6 juni. Dan worden asfaltschades gerepareerd op het gedeelte Stationsstraat, tussen de Vincentiusstraat en de Spoorstraat. Er is tijdens de werkzaamheden geen autoverkeer mogelijk. Daarom wordt een omleidingsroute ingesteld voor het autoverkeer.  

Brugstraat 

De laatste fase van de werkzaamheden vindt plaats op het gedeelte Brugstraat, tussen de aansluiting met de Spoorstraat en Molenstraat. Het werk bestaat uit het vervangen van de deklaag, het uitvoeren van asfaltreparaties en het vernieuwen van putranden, lussen en markering. Deze werkzaamheden duren het langst, namelijk van maandag 10 juni tot en met vrijdag 21 juni. 

Tijdens alle drie de fases wordt er gewerkt van 07:00 uur tot en met 19:00 uur. Er is tijdens de werkzaamheden geen autoverkeer mogelijk binnen het genoemde werkvak en ook worden fietspaden afgesloten tijdens fase 1 (Hendrik Gerard Dirckxstraat) en fase 3 (Brugstraat). Er worden omleidingsroutes ingesteld. Daarnaast worden verkeersregelaars ingezet op belangrijke verkeerspunten om fietsers en voetgangers te helpen om veilig hun weg te vinden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief