Wethouder Sanneke Vermeulen en Cor Verbogt namens Draai van de Kaai ondertekenen samenwerkingsovereenkomst
Wethouder Sanneke Vermeulen en Cor Verbogt namens Draai van de Kaai ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Wielergedeelte Draai van de Kaai gratis toegankelijk

Door: Wies van Erp Algemeen

ROOSENDAAL - Wethouder Sanneke Vermeulen en voorzitter van de Draai van de Kaai Cor Verbogt hebben woensdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De gemeente is in 2024 samenwerkingspartner, zodat het wielergedeelte vrij toegankelijk is voor alle inwoners van Roosendaal. 

De maximale bijdrage van € 60.000 vanuit de gemeente komt voort uit het bestaande budget voor (sport)evenementen. Door de financiële bijdrage van gemeente Roosendaal is het mogelijk om het wielerevenement gratis toegankelijk te maken voor iedere inwoner van de gemeente Roosendaal en alle andere wielrenliefhebbers. 

Voorheen was er op zondag een entertainmentprogramma en op maandag het wielergedeelte gecombineerd met entertainment. Voor beide dagen dienden tickets aangeschaft te worden. Vanaf deze editie is dat voor het wielergedeelte verleden tijd, net als de afzetting van de wijk Westrand. “Ook de overlast die het volledig afsluiten van de wijk Westrand met zich meebracht is een andere goede reden om het wielergedeelte van het evenement vrij bereikbaar te maken”, meldt de gemeente in haar persbericht.

Sporten dichter naar mensen toebrengen

Wethouder Sanneke Vermeulen is erg tevreden met deze samenwerking: ’’We ondersteunen de ambities van het bestuur van de Draai van de Kaai en dragen bij aan het wielerevenement in 2024. Eén van de ambities van ons college is sporten dichter naar de mensen toebrengen. We streven naar een inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen, ongeacht de dikte van de portemonnee. Door deze samenwerking is ook dit jaar het wielrenspektakel een mooie promotie van onze gemeente. Het draagt bij aan onze ambitie het wielerhart van West-Brabant te zijn’’.

Een tevreden voorzitter Cor Verbogt blikt vooruit: ’’Samen met de gemeente en andere partners creëren we op deze manier een vruchtbare samenwerking. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst van de Draai van de Kaai’’. 

2026 een gratis wielerevenement

De organisatie zal binnenkort meer informatie delen over hun ambities, het programma in 2024, uitleg geven over het gratis wielergedeelte en de ticketverkoop voor het muziek- en evenementengedeelte op zondag en maandag. De financiële steun vanuit de gemeente is tijdelijk, als het aan het bestuur van de Draai van de Kaai ligt. “Het is onze doelstelling om uiterlijk in 2026 een gratis wielerevenement te organiseren zonder financiële ondersteuning vanuit de gemeente.”  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief