Joery en Frederik met de Remmerswaal Accountants Duocup, overhandigd door Cees Sitters
Joery en Frederik met de Remmerswaal Accountants Duocup, overhandigd door Cees Sitters Foto: Lou Aanraad

Joery Hemelaar en Frederik van Overbeek winnen Duocup

Sport en vereniging

HEERLE - De finales van de Remmerswaal Accountants Duocup, het recreatieve tafeltennis-bekertoernooi in West Brabant zijn afgesloten met winst in de hoogste finalegroep voor Joery Hemelaar en Frederik van Overbeek. 

Frederik trad op als invaller voor Paul Verhaard in team Blues Brothers 2.0. Joery en Frederik kwamen als winnaars uit de bus door eerst Prinsenbeek Eagles met Alexander Eulenpesch en Niels van Vliet (de kampioenen van seizoen 2013-2014) met 3-1 te verslaan en vervolgens met 3-0 te winnen van de uittredend kampioenen Pierre Uijtdehaag en Theo Coppens van team PiT.   

Joery speelt al heel wat jaren mee in de Duocup en eindigde heel vaak in de top of subtop van de hoogste finalegroep. Voor Frederik was het zijn debuut in de Duocup, en die bekroonde hij door meteen de hoofdprijs te pakken.

Team Jut & Jul met Jacqueline van Osta en Sander van Dongen is kampioen geworden in de op-een-na hoogste finalegroep, de zogenaamde P.Janssen Installatietechniek finalegroep. In de Makelaardijen finalegroep pakten De F-jes Fred van Crugten en Fred Buermans de hoofdprijs. In finalegroep D was de hoofdprijs voor team Jansen en Janssen 2.0 met basis-speler Bert Gosens en invaller Ruud Segers. 

Naast de Remmerswaal Accountants Duocup kennen we ook de Duocup-Light, nu nog genoemd naar sponsor Onora van Onora’s Katten en Honden trimsalon. Omdat de activiteiten van Onora worden beëindigd zal volgend seizoen de duocup-light een andere naam krijgen. 

In de duocup-light worden minder wedstrijden gespeeld dan in de “heavy” Remmerswaal Accountants Duocup. In de hoogste finalegroep won team Harella met Marielle de Bie en broer Gert Elst van het vader en zoon team Mol&Go! met Hans Mol en Erik Mol in een aantrekkelijke wedstrijd met 3-2. 

In de tweede finalegroep van de duocup-light, de zogenaamde Fuchsia Rode finalegroep was de hoofdprijs voor Era Contour met Marcel de Pijper en Iwan van de Luijtgaarden. 

De finales werden gespeeld in de zaal van Harella in Heerle. Mogelijk heeft dat enig thuisvoordeel opgeleverd voor de teams “De F-jes”, “Jansen en Janssen 2.0” en Harella. Deze teams zorgden er voor dat de wisselbekers van hun finalegroepen in Heerle zijn gebleven.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief