Beeld van de Dodenherdenking in Sint Willebrord afgelopen jaar.
Beeld van de Dodenherdenking in Sint Willebrord afgelopen jaar. Foto: Corine Roks

Klaar voor Dodenherdenking in Sint Willebrord

Door: Addo Sprangers Algemeen

SINT WILLEBRORD - Ook in Sint Willebrord wordt op 4 mei weer stilgestaan bij de slachtoffers van oorlogsgeweld tijdens de jaarlijkse Dodenherdenking. Dit jaar, tachtig jaar na de bevrijding, verdient dat extra aandacht. Vooral omdat oorlog in Europa en andere delen van de wereld nu heel actueel is.

De bijeenkomst begint om 19.00 uur met een herdenking rond het thema ‘Vrijheid Vertelt’ in de Sint Willibrorduskerk aan de Pastoor Bastiaansensingel in Sint Willebrord. Deze herdenking wordt muzikaal ondersteund door fanfare De Eendracht.

Programma

Rond 19.45 wordt verzameld bij het Herdenkingsmonument tegenover de kerk in het Processiepark met belangstellenden, schooljeugd, fanfare en veteranen uit Sint Willebrord. Wethouder René Lazeroms zal daar een toespraak houden en er wordt een aantal kransen gelegd. Na het spelen van de Taptoe door een hoornblazer volgen twee minuten stilte. De bijeenkomst wordt stemmig afgesloten met het spelen van het Wilhelmus door de fanfare.

Bevrijdingsgevoel

Nelly Roks, initiatiefneemster voor deze herdenking, hoopt dat vele inwoners van Sint Willebrord hierbij aanwezig zullen zijn om het bevrijdingsgevoel met elkaar te delen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief