Viswedstrijd in 2023
Viswedstrijd in 2023 Foto: Stichting OVW

Derde Open viskampioenschap bij Arcadia

Algemeen

STEENBERGEN - De Stichting Ontspanning Voor Welberg organiseert voor de 3de keer het open viskampioenschap voor kinderen en volwassenen. Je kan je nog inschrijven!

Honderdvijftig kilo regenboogforellen en 10 grote zalmforellen van zo’n anderhalf kilo per stuk zwemmen op zondag 21 april in de grote vijver op Landgoed Arcadia, hongerig op zoek naar een lekker meelworm, aan een haak.

175 kilo vis 

Omgerekend zijn dit zo’n 400-450 vissen, dus er valt wel wat te scoren. Ivo Rootsaert vertelt over de wedstrijd: “We verwachten weer veel enthousiaste deelnemers, net als voorgaande jaren en het wordt een leuke strijd om de vissen binnen te halen. ’s Morgens begint de jeugd, want die zijn minder ervaren en hoe meer vissen, hoe meer kans. De aanmeldingen verlopen voorspoedig, maar je kunt je nog altijd inschrijven. Tot uiterlijk vrijdag 19 april,” aldus Ivo. ”Er kunnen zo’n 22 vissers rondom de vijver zitten en als er nog veel meer deelnemers komen, dan maken we de sessies gewoon wat korter.”


Forel op de BBQ 

“De volwassenen vissen in de middag, tenminste in twee sessies op volgorde van inschrijving. Overigens zijn er geen kosten verbonden aan het meedoen en ook niet voor bezoekers. Je kunt hier lekker naar Arcadia komen, rondwandelen, wat gebruiken in de horeca en ook proeven van de regenboogforel, want die wordt klaargemaakt op de Green Egg door een heuse BBQ-kok. Je mag de vis ook meenemen naar huis, maar ervaring leert, dat er voldoende forel en zalm zal zijn voor de kok om te bereiden.”

Mooie prijzen 

“Voor de wedstrijd worden de aantal centimeters van de gevangen vissen opgeteld. Mocht je een snoekbaars vangen of een voorntje, dan meten we die wel op, maar gooien ‘m daarna direct terug. Zelfs als je niets vangt, maak je trouwens nog kans op een prijs, want je inschrijfnummer is ook een lotnummer,“  licht Ivo toe. De prijzen bij de volwassenen zijn ook niet de minste overigens: Er wordt twee keer een BBQ-workshop bij Arcadia weggegeven. OVW zorgt er wederom voor, dat iedereen een leuke dag heeft zo.

Geen visvergunning 

Het hebben van een visvergunning is overigens niet nodig, alleen een hengel. En zelfs als je die niet hebt, kun je terecht bij Peory, want die staat met een kraam vol hengelsportbenodigdheden op het terrein. Mocht er onverhoopt iets mis gaan of wil je toch dat speciale forellendobbertje, dan kan dat ter plekke aangeschaft worden.

Wil je nog meedoen? Stuur dan een mailtje naar: ovw.welberg@gmail.com en vermeld je leeftijd erbij.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief