Afbeelding
Foto: Organisatie KMC

Voorbereidingen Koos Moerenhout Classic in volle gang

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

STEENBERGEN - De Koos Moerenhout Classic van 2024 staat voor de deur. Ondanks wisselvallig weer de afgelopen weken, stromen de voorinschrijvingen al richting de 500 deelnemers. De organisatie zet zich in om naar verwachting 1.200 tot 1.500 fietsliefhebbers op zaterdag 25 mei een plezierige dag te bezorgen.

De voorbereidingen zijn in volle gang: alle benodigde vergunningen zijn verkregen, routes zijn gecontroleerd, de bemanning van de vijf pauzeposten staat te popelen om de gasten te ontvangen, en de DJ is druk bezig met het samenstellen van de beste feestnummers. Voor vertrek krijgen de deelnemers niet alleen gratis koffie aangeboden, maar bij terugkomst kunnen ze ook genieten van een gratis broodje hamburger. “We vinden het belangrijk om - in deze tijd van stijgende kosten - het inschrijfgeld zo laag mogelijk te houden,” aldus de organisatie.

Veiligheid en goede verzorging staan hoog in het vaandel. “Verspreid over alle afstanden zijn er in 2024 weer vijf rijkelijk gevulde pauzeposten. Op de laatste pauzepost in Woensdrecht, waar alle deelnemers langskomen, is er dit jaar weer koffie verkrijgbaar. Er zullen ook een aantal motoren tussen de routes rijden om deelnemers te begeleiden en waar nodig medische assistentie te verlenen. Verder zijn er onderweg mensen met hulpmiddelen en materialen om deelnemers te helpen bij pech en hen snel weer op weg te helpen.”


Met Koos op de foto

Prominente aanwezigheid zal het evenement kleur geven. Voor de liefhebbers is het mogelijk om met Koos Moerenhout voor zijn vertrek op de foto gaan. Dit jaar zullen ook veel prominente oud-wielrenners aanwezig zijn om het fotoalbum compleet te maken. Alex Zülle, de Zwitserse toprenner met Steenbergse roots, zal ook aanwezig zijn. Alex stond bekend als een uitstekende klimmer en vooral als een buitengewoon goede tijdrijder. Hij behaalde in 1996 de wereldtitel in deze discipline. Andere bekende namen zoals Bart van Est en Guus Bierings, gouden medaillewinnaars op de wereldkampioenschappen van 1978 in de 100 km tijdrit, zullen ook deelnemen. Ook diverse oud-wielerprofs met een indrukwekkend palmares zullen tussen 09.30 uur en 10.00 uur vertrekken, nadat burgemeester Ruud van der Belt het startschot heeft gegeven vanaf de markt voor de tocht van 125 km over de Volkeraksluizen, Krammersluizen, Oesterdam en de Brabantse Wal. Namen als Adrie van Houwelingen, Aad van den Hoek, Maarten den Bakker, Kees Bal, Piet Maas en Arthur Farenhout zullen het peloton sieren.

Winacties zullen de dag afsluiten

“Aan het eind van de dag zal een gelukkige deelnemer naar huis gaan met een Giant Talon 2 mtb. Als organisatie van de KMC zijn wij Giant zeer dankbaar dat zij jaarlijks een Giant mountainbike of racefiets ter beschikking stellen. Deze fiets zal worden verloot onder alle deelnemers aan een van de drie afstanden. Iedereen maakt dus evenveel kans!”, aldus de organisatie.

Kwaremont is een trouwe en gewaardeerde sponsor van onze KMC. Het Belgische speciaalbier zal dan ook zeker bij elke fietsliefhebber een belletje doen rinkelen. “Het is de scherprechter van “De Ronde” en vele andere klassiekers in België. Het terrein waar Mathieu van der Poel op zijn sterkst is, de beklimming liegt nooit. Net zoals het bier. Kwaremont staat voor een Belgisch kwaliteitsspeciaalbier met een hoogwaardige smaakbeleving. Tijdens de KMC worden door Kwaremont diverse promotieartikelen uitgedeeld die door de deelnemers zijn te winnen. Zo maken deelnemers met hun startnummer kans op een goodybag, een podiumglas, een wieleroutfit of een cadeauverpakking.”

Voorinschrijving is mogelijk tot 18 mei voor 13 euro. Daginschrijving is ook mogelijk, maar kost 17 euro. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief