Het oude schoolgebouw aan de Molenvlietsedijk.
Het oude schoolgebouw aan de Molenvlietsedijk. Foto: Rien Burgers

Tholen vangt extra asielzoekers op na noodoproep van het kabinet

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - Tholen vangt per direct meer asielzoekers op. Daarmee geeft de gemeente gehoor aan de noodoproep van het kabinet. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft op dit moment niet genoeg plaatsen beschikbaar om alle asielzoekers ‘bed, bad en brood’ te geven.

Vanaf 1 december 2022 vangt de gemeente Tholen maximaal 50 asielzoekers op. Het gaat om een tijdelijke crisisnoodopvang in het oude pand van de Eben-Haëzerschool aan de Molenvlietsedijk. Het aantal bewoners wordt nu verhoogd van 50 naar 56 asielzoekers door het structureel benutten van lege bedden en een eerder ongebruikte ruimte in het gebouw. Het kabinet had in een noodoproep gevraagd om meer plekken te creëren.

Crisisnoodopvang verlengd

Met het snel realiseren van deze extra opvangplekken voldoet de gemeente Tholen opnieuw aan de noodoproep van het kabinet. Eerder was het plan van de gemeente om de asielzoekers in het gebouw te laten verblijven tot februari van dit jaar, maar toen werd de crisisnoodopvang al verlengd. De tijdelijke crisisnoodopvang blijft nu open zolang dat nodig is, aldus een woordvoerder van de gemeente. Er is dus geen einddatum vastgesteld voor de opvang.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief