Het mannenkoor DEV van Sint-Annaland.
Het mannenkoor DEV van Sint-Annaland. Foto: Door Eendracht Verbonden

Mannenkoor DEV doneert opbrengst benefietconcert aan slachtoffers natuurrampen

Door: Redactie Cultuur

SINT-ANNALAND - Het mannenkoor DEV van Sint-Annaland hoopt op zaterdag 14 oktober een benefietconcert in de Hervormde Kerk ten gehore te brengen. Het koor, onder leiding van Jan Luteijn, verwacht dit samen te doen met Gemengd Project-koor Stavenisse en het kinderkoor Stavenisse. De muzikale begeleiding zal verzorgd worden door Leen Heijboer.

Om ervoor te zorgen dat iedereen het concert kan bijwonen, is de toegang gratis. De collecte zal na aftrek van de kosten volledig worden gedoneerd aan de slachtoffers van de natuurrampen in Libië en Marokko. Dit is mogelijk omdat de drie koren vrijwillig meewerken aan het benefietconcert. De kosten voor deze avond worden voor een groot deel gedekt door de lokale sponsors.

Kerkelijke achtergronden

DEV (anno 1999) is een Christelijk Mannenkoor met ongeveer 50 leden van alle leeftijden (18+), en het staat open voor mensen van verschillende kerkelijke achtergronden. De leden komen van overal op het eiland naar hun wekelijkse repetitieavonden op woensdag in Sint-Annaland, waar ze samen mooie zangstukken instuderen. Het koor wordt al vier jaar enthousiast geleid door dirigent Jan Luteijn en organist Leen Heijboer.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief