Afbeelding
Foto: Redactie

Delta Climate Center presenteert zich in de Lasloods

Door: Redactie Algemeen

VLISSINGEN - Vanmiddag presenteert het Delta Climate Center (DCC) zich in de Lasloods. Het DCC laat zien wat het gaat doen op het gebied van onderzoek, onderwijs en valorisatie rond de thema’s water, energie, voedsel en biogrondstoffen. Het DCC is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen uit het compensatiepakket Wind in de Zeilen dat in het leven is geroepen nadat de Marinierskazerne niet naar Vlissingen kwam.

Het Delta Climate Center (DCC) in Vlissingen wil met onderzoek en onderwijs bijdragen aan een duurzame toekomst voor delta’s over de wereld. Hoe het nieuwe centrum in Vlissingen dat gaat doen, kom je te weten op woensdag 10 april. Tijdens een kennismaking met het DCC in de Lasloods in Vlissingen laat het DCC zien wat het zoal doet en gaat doen op het gebied van onderzoek, onderwijs en valorisatie rond de thema’s water, energie, voedsel en bio-grondstoffen. Het programma, dat om 13.30 uur begint, bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste, plenaire deel is er een aantal toespraken van onder andere commissaris van de koning Han Polman en secretaris-generaal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Loes Mulder. Ook neemt wetenschappelijk directeur Albert Klein Tank van het DCC de aanwezigen mee in een interactieve presentatie langs de ambities en plannen van het centrum.

Drie icoonprojecten

Rond 15.15 uur begint een inspiratiemarkt. Hier kunnen bezoekers kennismaken met de mensen achter het DCC. Zij vertellen over de drie icoonprojecten en andere onderwijs- en onderzoeksactiviteiten die aansluiten bij de missie van het DCC. Het DCC heeft zes partners: Scalda, HZ University of Applied Sciences, University College Roosevelt, NIOZ, Wageningen University & Research en de Universiteit Utrecht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief