Afbeelding
Foto: Bram Tankink

Loslopende wolfhonden van Woensdrecht zijn niet meer gezien

Door: José van der Wegen Algemeen

OSSENDRECHT/HUIJBERGEN - Eind vorige maand zorgden loslopende wolfhonden voor opschudding. Velen dachten dat er een wolf rondliep in de omgeving, maar het bleken gedumpte honden te zijn. Team Hondenopsporing Nederland (THON) en diverse andere instanties werkten samen om de loslopende wolfhonden te vangen, maar helaas is dat tot op heden niet gelukt. De honden lijken spoorloos verdwenen te zijn. 

Volgens een teamlid van THON zijn de honden helemaal uit beeld. “We krijgen geen zichtmeldingen meer en we spotten ze zelf ook niet op de camera’s. Ook de boswachters zien de honden niet meer lopen. Ook wij tasten nu even in het duister.” Als de honden gevangen mochten worden, dan zijn ze overigens ook niet zomaar te plaatsen. “Deze honden zijn een buitenleven gewend en zijn niet geschikt voor een huiselijke situatie.” De ene zwarte hond die wel gevangen kon worden heeft inmiddels wel een nieuw thuis gevonden. Nadat deze hond in eerste instantie in een pleeggezin is opgevangen, bivakkeert de hond nu op een passende plaats. “Dit was ook een werkhond, dus ongeschikt voor in huis.” 

Hoewel de honden momenteel niet meer gezien worden, geeft THON niet op. Het streven is nog steeds de honden in veiligheid te brengen. Eventuele zichtmeldingen over de honden kunnen dan ook gewoon doorgegeven worden via 06-13041410. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief