Afbeelding

Doorkomstcomité Ossendrecht verrast goede doelen

Door: Pascal Brugman Algemeen

OSSENDRECHT - Bij de verkiezing van Roparunstad 2022 heeft Ossendrecht de tweede plaats gehaald. Het Comité Doorkomst Roparun Ossendrecht kreeg daarbij een cheque van 11.000 euro overhandigd. Het enige wat ze nog moesten doen, was dit geld overhandigen aan de goede doelen ter bevordering van het welzijn van mensen met kanker in de eigen omgeving. 

Deze week was het zover: voorzitter Nick Michielsen en het comité organiseerden in ontmoetingsruimte ‘De Wip’ van Mariahove een speciale avond voor de overhandiging van de cheques. De achtergrondmuziek werd verzorgd door jazzorkest ‘Een Hoop Jazz’, maar waar het natuurlijk om ging was het uitreiken van de cheques. “Het is alweer even geleden dat we om deze reden bij elkaar hebben mogen zijn. Daarom een speciaal welkom aan de gasten en de goede doelen die we vanavond in het zonnetje mogen zetten. Ook een welkom aan twee van de kinderen die tijdens de doorkomst de kindersponsorloop hebben gelopen. Bij de Roparun komt veel kijken en het vergt veel voorbereidingen, ook voor het op- en afbouwen en evalueren. Waar het vooral om draait is de lopers een hart onder de riem te steken en en er een onvergetelijk feest van te maken. De deelnemers hebben ons destijds verkozen op de tweede plaats en natuurlijk zijn we ook trots op ons eigen team uit Ossendrecht”, aldus Nick Michielsen. 

Stichting ‘t Opkikkertje

Stichting ‘t Opkikkertje was het eerste goede doel dat een cheque van 2.000 euro mocht ontvangen. “Zij ontvangen in hun huisjes op Familyland mindervalide mensen of mensen met een beperking. Hier mogen ze dan ook genieten van een korte of lange vakantie. Dit was ook een van de redenen dat ze een cheque in ontvangst mogen nemen om dit mogelijk te blijven maken voor hun patiënten/gasten.” Het bestuur van de stichting is dan ook erg blij met deze cheque: “Vaatwassers en dergelijke hebben we nu al vervangen. Maar omdat we mindervalide mensen ontvangen en die soms niet meer zo flexibel zijn, ontbrak het nog aan goede stoelen, de zogeheten Sta-op stoelen. Met dit bedrag kunnen we er al twee kopen.”

Mariahove

Het tweede goede doel werd Mariahove. “Deze locatie hebben we niet zomaar gekozen. De reden is dat wij hier samen zijn is dat ze één van de goede doelen zijn die wij ook dit keer ondersteunen. Ook voor hen hebben we een cheque van maar liefst 3.000 euro. Hiermee kunnen ze weer aan de slag om de palliatieve zorg te verbeteren die zij hier aanbieden.” Directeur Roparun, Lesly Wolters, mocht deze cheque overhandigen aan Stichting tanteLouise.

Stichting Emoties

En tot slot was er nog Stichting Emoties. Deze stichting werd deze avond extra verrast met maar liefst twee cheques. De eerste werd overhandigd door de kinderen Mike Arts en Johnny Goossens. Deze twee en de andere kinderen hebben maar liefst 451,80 euro opgehaald met de kindersponsorloop voorafgaand aan de doorkomst van de Roparun. De tweede cheque had maar liefst een waarde van 6.000 euro. Burgemeester Steven Adriaansen had dan ook de eer om dit te mogen overhandigen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief